beneficii oua - ultimele știri
Sunt o sursă importantă de calciu, proteine şi vitamine, dar nu pot fi consumate la discreţie. Nutriţioniştii explică ce conţine un ou şi care este cantitatea recomandată pentru ca acest aliment să nu devină nociv pentru organism....
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine....
Creierul este cel mai complicat, dar şi cel mai puternic organ din corpul nostru, de aceea trebuie să-i acordăm o atenţie deosebită, inclusiv când vine vorba de hrană. Există, aşadar, câteva alimente care menţin creierul sănătos şi îi oferă energia d...
Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există o mulţine de motive pentru care ar trebui să îl consumi!