Péter Demény

Scriitor

Stimate Dl. Morariu, Vă voi răspunde încă o dată. Şi Vă asigur că Vă răspund cu toată bunăvoinţa - departe de mine gîndul superiorităţii. Nu voiam nici să Vă jignesc cu termenul „publicist”.

Îmi pare nespus de bine că Dl. Mircea Morariu îmi face onoarea să răspundă la articolul meu. Îmi pare însă nespus de rău că persistă în obiecţiile privind grupul de cercetători ”Trianon 100”.

 • Péter Demény a citit acum 22 zile

  Deşi maghiarii nu recunosc Unirea de la Alba Iulia, o invocă întotdeauna ca argument pentru legitimarea revendicărilor lor, indiferent dacă solicită drepturi referitoare la educaţie sau cultură ori autonomie teritorială. Pe cât de hulită este Rezoluţia Unirii din 1 Decembrie 1918, pe atât este de mistificată în mentalul colectiv unguresc. Dar nici politicienii, nici istoricii maghiari nu citesc corect documentul din 1 Decembrie 1918.

 • Péter Demény a publicat un nou articol acum 23 zile

  Te doare mintea cînd citeşti cîteva dintre comentariile la ştirea despre femeia care a fost tîrîtă de jandarmi la dubă să nu deranjeze anti-mitingul LGBT. Şi te doare şi mai tare cînd vezi cine le-a scris.

 • Péter Demény a publicat un nou articol luna trecuta

  Nu e vorba despre alde Rareş Bogdan, care, vezi Doamne, ”a reacţionat foarte dur”. E vorba despre oameni despre care n-am crezut aşa ceva.

 • Péter Demény a citit acum 2 luni

  Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

 • Péter Demény a comentat la un articol de-al tau acum 2 luni
  Multumesc Dle Ioan C. pentru opinia Dvs. luminoasă
 • Péter Demény a apreciat comentariul lui Ioan C. acum 2 luni
 • Péter Demény a publicat un nou articol acum 2 luni
Vezi mai multe