Marius Diaconescu

Istoric

Vineri s-a înregistrat o nouă victorie a Moscovei la Chişinău: primarul Dorin Chirtoacă, unionist convins şi declarat, a fost arestat sub acuzaţia de corupţie, alături de alţi funcţionari ai primăriei. Lovitura dată mişcării unioniste din Moldova este extrem de puternică, deoarece primarul Chişinăului este un simbol al românismului. Este o victorie a Moscovei şi a lui Dodon împotriva unionismului?!

Cercetătorii au trimis o petiţie către Ministerul Cercetării şi Inovării în sprijinul ştiinţelor umaniste din România, afectate de deciziile selective ale ministrului Şerban Valeca. Petiţia este online şi poate fi semnată şi de tine, dacă îţi pasă de cercetarea ştiinţifică.

Astăzi, Vineri, 5 mai 2017, domnul europarlamentar Cristian Buşoi, autorul unei teze de doctorat suspectată de plagiat, a anunţat că vrea să devină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aceasta este dovada cea mai clară că PNL nu este capabil să promoveze personalităţi publice a căror integritate este incontestabilă. Mai are vreo şansă PNL să se reformeze ca să câştige alegerile în bătălia cu PSD?

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-a încheiat cu un scor favorabil socialistului pro-rus, Igor Dodon, pentru care au votat 48,26% din alegători (670.831 voturi). Pro-europeana Maia Sandu, a fost votată de 38,42% dintre alegătorii care s-au prezentat la vot (522.639 voturi). Maia Sandu are nevoie de tot sprijinul posibil pentru a atrage electoratul nehotărât în turul 2 al alegerilor.

Vezi mai multe