Tăriceanu n-are om la Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Fostul ministru Chiuariu a fost aplaudat de colegii de partid pentru rezistenţa la atacurile preşedintelui Băescu. Tudor Chiuariu i-a prezentat, ieri, premierului demisia din funcţie.

>> Fostul ministru Chiuariu a fost aplaudat de colegii de partid pentru rezistenţa la atacurile preşedintelui Băescu.

Tudor Chiuariu i-a prezentat, ieri, premierului demisia din funcţie. Liberalii nu au luat însă nicio decizie cu privire la înlocuitorul lui Chiuariu, Tăriceanu refuzând să discute, în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, despre acest lucru. Principalul candidat, Norica Nicolai, a lipsit de la şedinţa partidului, fiind în America.

>> Nu vreau să comentez în niciun fel nominalizarea mea. Întrebaţi-l pe Ludovic!
Victor Alistar
"Transparency International"

Chiuariu a fost prezent la lucrările Delegaţiei Permanente, la finalul cărora a fost aplaudat "frenetic", potrivit unor surse liberale, pentru faptul că i-a ţinut piept, timp de aproape nouă luni, preşedintelui Traian Băsescu. Discuţia despre situaţia de la conducerea MJ a fost deschisă de vicepreşedintele Crin Antonescu, acesta cerându-i lui Tudor Chiuariu să explice care au fost motivele demisiei.

Sursele amintite au precizat că ministrul a reluat argumentele făcute publice duminică şi a adăugat că nu a vrut să rămână în funcţie şi să aducă prejudicii de imagine partidului după ce va fi suspendat de şeful statului. Premierul i-ar fi mulţumit pentru activitatea desfăşurată la minister şi ar fi subliniat că desemnarea succesorului lui Tudor Chiuariu este de competenţa Biroului Politic Central al PNL, care se va întruni în zilele următoare pentru a găsi o soluţie.

"Nu sunt în situaţia să iau o decizie astăzi, nu este o chestiune contra cronometru", a declarat Tăriceanu, după şedinţa Delegaţiei Permanente, adăugând că are câteva propuneri în acest sens. Premierul a mai spus că va desemna un interimar la conducerea MJ numai dacă va fi nevoie.

Norica Nicolai nu e pe lista premierului

Potrivit unor participanţi la şedinţa PNL de ieri, Crin Antonescu i-a sugerat premierului că vicepreşedintele Norica Nicolai ar fi persoana cea mai potrivită pentru portofoliul rămas vacant, însă Tăriceanu a lăsat să se înţeleagă că nu agreează această variantă. Liderul liberal este într-o situaţie delicată, întrucât refuzul de a o numi pe Nicolai în fruntea Justiţiei îi va nemulţumi profund pe reprezentanţii aşa-numitei "aripi dure" - Ludovic Orban, Crin Antonescu, Teodor Meleşcanu.

Aceştia sunt şi împotriva desemnării unui ministru din rândul societăţii civile. Pe de altă parte, Tăriceanu nu are prea multe opţiuni nici în interiorul PNL. Renate Weber, cea pe care ar fi preferat-o primul-ministru pentru fotoliul eliberat de Chiuariu, nu vrea să-şi piardă mandatul de europarlamentar, câştigat la alegerile din 25 noiembrie. Norica Nicolai este plecată din ţară, aflându-se într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu, cel despre care anumite voci au spus că i-ar fi propus pe Tudor Chiuariu şi Cristian Adomniţei pentru posturile de miniştri în cabinetul Tăriceanu 2, este de asemenea plecat în străinătate.
S-a mai vehiculat şi numele directorului executiv al Transparency International România, Victor Alistar.

Tudor Chiuariu, numit secretar general adjunct al PNL

Ministrul demisionar al justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost numit secretar general adjunct al PNL, au declarat surse liberale, citate de Mediafax. Din această funcţie, Chiuariu va gestiona problemele juridice ale partidului şi va monitoriza reforma în Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite