Cuvinte de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mersul trenurilor, un bestseller mincinos

Uneori, călătoria cu trenul te marchează negativ. Te enervezi, apoi te resemnezi şi simţi cum te subţiezi, incapabil să schimbi ceva. În urma ta, pe acelaşi loc, alţi nefericiţi vor încerca acelaşi impuls al răzbunării tardive: nu voi mai merge cu trenul pe aici! Întârzierile, mizeria şi nepăsarea sunt tovarăşii tăi de drum în trenurile din România şi orice ai face nu poţi scăpa de aceşti companioni nesuferiţi, ca în reclama aceea cu dobânda care se ţine scai de tine.

Nu-i nevoie să iei personalul ca să simţi pulsul ţării. E bun şi rapidul de Constanţa. Faza de dezastru în care a ajuns linia feroviară ce leagă Capitala de litoral rivalizează doar cu autostrada Bechtel la nivelul ritmului de lucru şi al execuţiei, dar n-are termeni de comparaţie în privinţa prigonirii beneficiarilor. Un drum de trei ore durează acum şapte ore, o veşnicie în care se petrec nenumărate drame. În aceste trenuri s-au pierdut alte trenuri, s-au ratat avioane, întâlniri de afaceri şi programări la medic, s-au distrus vacanţe. În aceste trenuri, copiii cuminţi devin isterici, fumătorii îşi termină ţigările, iar pensionarii ies la o plimbare de înviorare pe culoarul vagonului, ca pe puntea unui vas de croazieră.

După mai bine de doi ani în care lucrările de modernizare la calea ferată spre litoral au adus haosul în circulaţia trenurilor, CFR ajunge la un singur pas de închiderea activităţii pe această rută. Din 27 octombrie, CFR Călători renunţă la trenurile rapid care plecau spre Constanţa şi va menţine doar un accelerat care pleacă dimineaţa spre Bucureşti şi soseşte după ora 12.30 în Gara de Nord. Aceeaşi garnitură va pleca seara spre litoral şi va ajunge pe la miezul nopţii. Superoferta CFR are un bonus de nerefuzat: întârzierile sunt incluse în preţ şi sunt mai sigure decât Mersul Trenurilor, cel mai mincinos bestseller publicat vreodată în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite