Viață sănătoasă
O mamă a divulgat trucurile inteligente la care apelează pentru ca legumele să aibă gust, așa încât copiii să le mănânce cu plăcere.
Protecția SPF este esențială atunci cânt te expui la soare. Dacă o neglijezi, lucrurile ar putea evolua nu doar în sensul disconfortului și aspectului neplăcut, ci și într-o direcție potențial amenințătoare pentru sănătate.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit duminică, 19 mai, într-o postare publicată pe Facebook, care sunt alimentele care te mențin sătul pentru mai mult timp și cu puține calorii.
Dacă te simți mai înfometat decât de obicei, s-ar putea să fie din cauza obiceiurilor tale de somn. Potrivit experților, foamea este legată de ritmul circadian, ceea ce înseamnă că un somn insuficient poate provoca un apetit mai mare, scrie Fox News.
Deși cauzele umflării picioarelor și gleznelor sunt diverse, există cu siguranță și câteva alimente care pot provoca astfel de probleme, potrivit Parade, care explică ce diete pot duce la edem.
Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici de pe cornee sau pentru irisul format incomplet este promovată tot mai insistent pe reţelele sociale ca fiind ultima modă în materie de operaţii estetice.
Un expert în dependență a dezvăluit care este semnul că cineva ar putea fi un alcoolic funcțional și poate fi observat cu ușurință.
Mintea subconștientă reprezintă 99% din întreaga minte și înmagazinează toate amintirile, sentimentele şi gândurile nostre. Ca să ne controlăm cu adevărat viața e necesar să ne reprogramăm pozitiv subconștientul, iar astfel vom ajunge să folosim și un procent mai mare din creier
Majoritatea țărilor europene au un consum mediu zilnic de sare peste nivelul maxim recomandat de OMS de 5 grame pe zi. Asta se reflectă în numărul de 10.000 de decese cauzate de bolile cardiovasculare în fiecare zi, în Europa.
Deși e tentant și poate părea distractiv, consumul de alcool în apropierea apei și sub un soare arzător vine cu unele riscuri reale de siguranță. Yahoo Life a publicat sfaturile unor experții în sănătate pentru a evita deshidratarea, bolile cauzate de căldură și accidentele.
Un medic a dezvăluit cinci trucuri pentru a „rămâne sănătos cât mai mult timp posibil”. El recomandă purtarea de ciorapi compresivi, evitarea somniferelor eliberate fără prescripție medicală, creșterea aportului de proteine și administrarea de suplimente de ulei de pește și vitamina D.
Un simplu test de sânge ar putea semnala riscul de îmbolnăvire în cazul a 19 tipuri diferite de cancer cu până la șapte ani înainte de apariția simptomelor, potrivit unei cercetări promițătoare realizate recent.
Un specialist atrage atenția asupra unei băuturi care ar putea să îți distrugă somnul - și nu este vorba de o ceașcă de ceai sau de cafea, relatează Express.co.uk.
În ciuda avertismentelor cu privire la riscul contaminării cu norovirus, salmonella și Vibrio parahaemolyticus, stridiile continuă să fie o delicatesă culinară populară și un afrodiziac preferat de multă lume.
Cazurile de cancer colorectal apar din ce în ce mai des la adulții tineri, însă datele arată că numărul cazurilor este în creștere și la copii, potrivit Yahoo Life. Constatările sunt alarmante.
Unele deficite de nutrienți și starea de sănătate pot albi părul, dar este imposibil să fie restabilită culoarea naturală dacă este cauzată de genetică sau de îmbătrânire. Schimbările în nutriție pot ajuta la încetinirea schimbării culorii dacă deficiențele de vitamine sunt cauza principală.
Deși consumul de fast-food poate părea mai degrabă un impediment decât un ajutor în lupta cu kilogramele în plus, nu trebuie să-ți fie teamă să mănânci un burger.
Consumul de alimente ultraprocesate, precum chipsurile sau înghețata, crește riscul de a dezvolta zeci de afecțiuni medicale și de deces, potrivit unei analize care a vizat 10 milioane de persoane.
Probabil că tuturor ne-ar plăcea să trăim până la 100 de ani, dar poate fi dificil să ne dăm seama cum să ajungem la această vârstă. Dar, după cum se pare, există numeroase lucruri simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a avea o viață mai lungă.
În ultimul deceniu, vârsta medie la care femeile decid să aibă copii a crescut constant, atingând acum vârsta de 32,2 ani, în comparație cu 31,1 ani în 2011.
Un nou studiu ar putea să vă facă să vă gândiți de două ori înainte de a folosi un condiment comun la următoarea masă.
Frica de succes îi blochează și chiar îi îmbolnăvește pe mulți dintre cei care au idei și proiecte pe care ar vrea să le pună în practică. Calea către reușită este conștientizarea fricii, dublată de manifestarea și dăruirea succesului și către ceilalți.
Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știință americani, în urma unui studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani și publicat în The BMJ.
O cercetare recentă ar trebui să-i pună pe gânduri pe utilizatorii dispozitivelor pentru vapat după ce a arătat că substanțele chimice din vapori ar putea fi extrem de toxice atunci când sunt încălzite și inhalate.
Pentru că mâinile sunt cele mai expuse, atât prin acţiunea factorilor din mediu care afectează integritatea pielii, cât şi sprin spălarea repetată cu diferiţi detergenţi sau dezinfectanţi, au nevoie de o îngrijire specială.
După fiecare duș, oamenii au obiceiul de a arunca prosopul de baie pe un cârlig pentru a se usca. Va atârna acolo până la următoarea utilizare, cu excepția cazului în care este timpul să fie spălat. Totuși, cât de frecvent ar trebui, de fapt, înlocuit prosopul de baie?
Consumul de iaurt în mod regulat, cel puțin trei porții pe săptămâna, poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, boală care afectează 462 de milioane de oameni din întreaga lume, afirmă Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).
Deși nu este posibil să evitaţi toate substanțele cancerigene, experții susțin că puteţi reduce riscul de cancer eliminând câteva lucruri din alimentație.
Nocturia, termenul medical pentru nevoia de a urina în timpul nopții, este o afecțiune care apare, de obicei, la bărbații mai în vârstă, dar specialiştii spun că în ultima vreme ea a fost raportată şi la pacienţi mai tineri şi femei trecute de 40 de ani.
Nu toate grăsimile sunt la fel. În ciuda faptului că sună contraintuitiv, consumul de grăsimi nu îngrașă neapărat. Cheia pentru a include grăsimile într-o dietă sănătoasă este diferențierea grăsimilor considerate sănătoase de cele nesănătoase.
Ceapa verde este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în sezonul de primăvară. Puțini știu însă că, pe lângă gustul pe care îl are, leguma oferă și beneficii importante pentru sănătate