VIDEO Un sistem ingenios dotat cu inteligenţă artificială ar putea scăpa oamenii de teama de a vorbi în public

VIDEO Un sistem ingenios dotat cu inteligenţă artificială ar putea scăpa oamenii de teama de a vorbi în public

Teama de a vorbi în public nu este deloc nouă, dar mulţumită tehnologiei ar putea să nu mai există în câţiva ani. Din laboratoarele MIT este prezentat un sistem ingenios care să-i trateze pe oameni.

Un număr foarte mare de oameni se confruntă cu o severă fobie faţă de vorbitul în public, dar şi cu multe alte tulburări asemănătoare, cum ar fi sindromul Asperger, care limitează sever abilitatea unei persoane de a gestiona chiar şi cele mai simple interacţiuni sociale, scrie „Ştiinţă şi tehnică“. M. Ehsan Hoque, studentă la MIT Media Lab, a făcut din aceste dereglări obiectul atenţiei celui mai recent proiect al său, denumit MACH (My Automated Conversation coacH).

Acest sistem este, practic, un antrenor care te scapă de anxietatea socială sau cel puţin îţi va îmbunătăţi discursul în public. La baza MACH se regăseşte un sistem complex de algoritmi pentru recunoaştere facială şi a tiparelor vorbirii. Acesta poate detecta nuanţe subtile care ţin de intonaţie în timp ce urmăreşte grimase, înclinări ale capului şi mişcări ale ochilor.

Interacţiunea utilizatorului cu MACH se face printr-un avatar care apare pe un ecran obişnuit. Iar mişcările ochilor sunt importante, deoarece MACH îşi poate da seama când utilizatorul întrerupe contactul vizual şi lasă atenţia să îi alunece înspre altceva.

Mai multe informaţii despre acest sistem ingenios sunt disponibile pe site-ul „Ştiinţă şi tehnică“. Iar mai jos este un videoclip cu o demonstraţie a MACH.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: