VIDEO Record  mondial: un avion electric a depășit viteza de 320 de kilometri pe oră

VIDEO Record  mondial: un avion electric a depășit viteza de 320 de kilometri pe oră

Chip Yates, în avionul electric cu care a realizat recordul mondial.

Echipa „Zborul secolului” a reușit să construiască un avion electric care a depășit viteza de 300 de kilometri pe oră. Zborul a durat doar 16 minute, dar oricum este o premieră în aviatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pilotul avionului a fost Chip Yates și a devenit, în urma reușitei sale, primul om care a zburat cu peste 300 de kilometri pe oră cu un avion electric. Viteza a fost de 325 de kilometri, iar planul lui Yates este să traverseze Atlanticul cu un astfel de avion. După aterizare, el a spus că se poate obține o performanță și mai bună cu actualele echipamente.

Avionul pe care l-a pilotat este un Long-EZ modificat denumit de echipă Long-ESA și este un model realizat de Burt Rutan. Zborul de test a avut loc în deșertul Mojave din California, pe aeroportul Inyokern. Yates mai deține un record de viteză și pe uscat, tot cu un vehicul eletric. Anul trecut, a înregistrat o viteză de 316 kilometri pe oră cu o motocicletă electrică. Testul s-a desfășurat în apropierea lacului sărat din Bonneville.

Vechiul record era deținut de pilotul francez Hugues Duval care a reușit o viteză de 282 de kilometri pe oră în avionul Cri-Cri. Aeronava avea o autonomie de 25 de minute, dar la o viteză de maximum 100 de kilometri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: