VIDEO Racheta care va duce omenirea pe Marte este gata de testare

VIDEO Racheta care va
duce omenirea pe Marte este gata de testare

FOTO via NasaSpaceFlight

SpaceX a luat-o de ceva vreme înaintea NASA în ceea ce priveşte cursa către Marte. Dacă în secolul trecut cursa spaţială era reprezentată de concurenţa dintre diferite ţări, acum totul se rezumă la companiile private care se întrec cu agenţiile de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elon Musk a prezentat acum câteva zile motoarele rachetei Falcon Heavy, varianta pe steroizi a tradiţionalei Falcon 9. Aceasta va fi cea mai puternică rachetă operaţională din lume, capabilă să transporte pe orbită echivalentul greutăţii a 18 aeronave Boeing 747. În plus, prima misiune a acesteia va presupune transportul unui autoturism Tesla Roadster pe orbita lui Marte, pentru că ”de ce nu?!”.

Falcon Heavy va începe procedurile de testare în luna ianuarie, acestea urmând să fie efectate la sol, în poziţie de lansare. Racheta arată pregătită de acţiune, acest lucru fiind surprins într-un clip video postat pe contul de Instagram al SpaceX. Din acesta ne pitem da seama de mărimea şi de anvergura rachetei Falcon Heavy.

Planul lui Elon Musk de a coloniza Planeta Marte se bazează destul de mult pe racheta Falcon Heavy şi pe potenţialul acesteia de reutilizare. După ce va trasnporta capsula interplanetară pe orbită, ea se va întoarce pe Pământ, aterizând la Cape Canaveral, asemeni predecesoarei Falcon 9.

Clipul Video postat de SpaceX poate fi vizionat AICI.

citeste totul despre: