VIDEO O nouă bicicletă zburătoare vine din Cehia, dar are nevoie de baterii mai bune

VIDEO O nouă bicicletă zburătoare vine din Cehia, dar are nevoie de baterii mai bune

Bicicleta zburătoare e controlată momentan cu ajutorul telecomenzii

Cercetătorii din Cehia au demonstrat o bicicletă zburătoare, încă în faza iniţială a dezvoltării şi care poate să ajute bicicliştii să depăşească traficul, dar doar pentru câteva minute. Cu toate acestea, bicicleta pierde mult din mobilitate din această cauză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bicicleta cehilor are 95 de kilograme şi are montate mai multe elice care o ridică de la sol. Cercetătorii au pus un manechin momentan în şa, pentru a arăta cum pot controla cu ajutorul telecomenzii acest dispozitiv. Rămâne de văzut dacă ar putea fi o realizare de viitor, pentru că ar trebui să fie mai compactă.

Prototipul este unul electric şi a reuşit să zboare pentru câteva minute în cadrul unei demonstraţii într-o hală din Praga, scrie BBC.  Bicicleta este alimentată momentan de două elice alimentate de baterii, care sunt montate în faţă, două în spate şi câte una pe laterale.

"Deoarece capacitatea bateriilor se dublează cam o dată la 10 ani, putem să ne aşteptăm ca pe viitor acumulatorii să fie suficienţi pentru a fi folosiţi în sport, turism şi alte lucruri asemănătoare", a declarat directorul tehnic de la Duratec Bicycles, Milan Duchek. Duratec produce biciclete pentru competiţiile sportive.

Iată video-ul în care apare bicicleta celor de la Duratec zburând în hala din Praga

 

Nu este prima încercare de acest fel. În 2009, un profesor de informatică din Marea Britanie, John Carver, a construit prototipul "Flyke", un triciclu ce a zburat deasupra Marii Britanii. Flyke a fost înregistrată la Autoritatea pentru Aviaţie Civilă şi era alimentată de o elice conectată la un motor în doi timpi. De asemenea, o paraşută era deschisă mereu în timp ce triciclul era în aer.

Cu toate acestea, nici Flyke nu excela la capitolul autonomie, pentru că trebuia alimentată o dată la două ore. Flyke putea să care 25 de kilograme de bagaje, pe lângă un om şi putea atinge 32 de kilometri pe oră. Dispozitivul este de vânzare pe site-ul oficial al lui John Carver.

Cum arată Flyke, creaţie lui John Carver. 

Citeşte mai mult despre alte dispozitive revoluţionare, care aduc zborul pe biciclete şi maşini

Un inventator şi maşina lui zburătoare cu motor de Oltcit

Eduard Pascal este primul român care construieşte din duraluminiu un girocopter. Maşinăria cu funcţii de avion şi de elicopter va zbura propulsată de un motor de Oltcit luat de la fier vechi.
 
 
În condiţiile în care experţii sunt tot mai aproape de construirea maşinilor zburătoare, specialişii au început deja să se gândească la proiectarea unei autostrăzi printre nori, potrivit Daily Mail.
 
 
O companie din SUA şi una din Olanda au proiectat şi testat de curând două automobile capabile să zboare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările