VIDEO Dovada care arată că americanii chiar au ajuns pe Lună în 1969

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aselenizarea din 20 iulie 1969

Pe 20 iulie 1969, echipajul american format din Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins a ajuns pe Lună cu Apollo 11. După aceea, adepţii teoriei conspiraţiei au spus că nu s-a putut întâmpla acest lucru şi că americanii au filmat aselenizarea în studio. Un videoclip viral pe internet arată de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

Teoriile conspiraţiei privind aselenizarea vorbesc despre filmarea în studio a astronauţilor. Pe imaginile filmate pe Lună şi transmite în direct în întreaga lume în 1969, pseudospecialiştii de pe internet au început să descopere semne că, de fapt, americanii au rămas pe Pământ. Cum susţin ei acest lucru? Steagul american flutura pe Lună, iar acest lucru nu ar fi fost posibil sau umbrele.

S.G. Colline e un amator de filmografie, cameraman şi sceptic. A realizat un videoclip de 13 minute în care explică de ce americanii au ajuns cu adevărat pe Lună. El spune că la acea vreme nu exista tehnologia necesară pentru a falsifica un videoclip de acest fel şi o filmare în direct de câteva ore.

“Ideea din spatele videoclipului mi-a venit acum câţiva ani. Oamenii nu ştiu diferenţele tehnologice dintre ziua de astăzi şi 1969”, explică bărbatul.

Puteţi vedea explicaţiile lui tehnice mai jos. Timp de 13 minute, el arată de ce tehnologia din 1969 nu permitea ca americanii să falsifice filmarea. De asemenea, el sune şi de ce era mai simplu pentru americani să ajungă pe Lună cu trei oameni decât să falsifice filmarea, mai ales că industria militară şi cea a rachetelor se dezvoltaseră foarte mult.
 

Priviţi videoclipul de mai jos, descoperit pe Gizmodo. (nu e nou, dar e prea interesant pentru a fi uitat)

Americanii chiar au ajuns pe Lună în 1969! O explicaţie simplă: tehnologia video nu permitea falsificarea imaginilor

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/lun" target="_blank">View the story "Lună" on Storify</a>]

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite