VIDEO Momentul în care cele două propulsoare auxiliare Falcon 9 au aterizat în tandem la Cape Canaveral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via SpaceX
FOTO via SpaceX

Cine a urmărit live lansarea SpaceX Falcon Heavy a asistat la câteva momente extrem de spectaculoase. Unul dintre acestea a fost dat de scenele în care cele două rachete Falcon 9, care au ajutat Falcon Heavy în drumul spre orbita terestră, au aterizat în tandem pe landing pad-urile de la Kennedy Space Center din Florida.

Un moment mai puţin reuşit a fost tentativa de aterizare a părţii centrale a lui Falcon Heavy, care nu a decurs aşa cum trebuie, însă nici nu a explodat. Dar acest insucces nu ar trebui să umbrească faptul că SpaceX a reuşit să aterizeze două rachete în mod automat, la câteva zeci de metri una de cealaltă, fără ca acestea să se ciocnească în aer.

Imaginile au fost spectaculoase, iar realizarea pe măsură, având în vedere că atât de mult lucruri puteau să meargă prost. Este pentru prima dată când două rachete de acest gen aterizează simultan. De altfel, tot potenţialul economic al SpaceX se bazează pe reutilizarea propulsoarelor Falcon 9, acest fapt reducând costurile unei lansări pe orbită la o treime.

În plus, Elon Musk a promis că Falcon Heavy va putea transporta pe orbită o încărcătură de două ori mai grea decât rivalele sale ruseşti sau europene, la jumătate de preţ. Reţeta este una de succes, iar SpaceX nu are decât de câştigat din reuşita de aseară.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Despre reuşită şi încredere. Undeva, în spaţiu, o maşină Tesla Roadster se îndreaptă spre Planeta Roşie

SpaceX Falcon Heavy a decolat cu succes. Tesla Roadster şi Starman sunt în drum spre Marte FOTO VIDEO

FOTO Tesla Roadster-ul lui Musk a ratat traiectoria către orbita lui Marte şi se îndreaptă spre Centura de Asteroizi

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite