VIDEO Misterele evoluţiei: de ce sunt mai mulţi dreptaci decât stângaci

Misterele ştiinţei: De ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci?

Cei mai mulţi oameni de pe Pământ îşi folosesc mâna dreaptă în dauna celei stângi. Ştiinţa nu poate răspunde absolut şi pentru totdeauna la această întrebare, dar oferă două teorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt câteva dileme care au tot preocupat oamenii de-a lungul timpului. Pe lângă „de ce englezii conduc pe stânga“ şi „cine a fost primul, oul sau găina?“, o altă întrebare la care se încearcă mai mereu să se dea un răspuns este „de ce cei mai mulţi oameni îşi folosesc mâna dreaptă?“. Mai jos este un videoclip în care se apelează la ştiinţă pentru a răspunde.

Fie este legată acţiunea de emisferele cerebrale, una dintre ele ocupată cu creativitatea şi imaginaţia, iar cealaltă cu ordinea, fie este legată de evoluţie. Când vine vorba de evoluţie, ne gândim cum trăiau oamenii primordiali şi încercăm să stabilim de ce anume ajungeau să înveţe să-şi folosească o anumită mână. Mai greu este de stabilit ordinea cu emisferele.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările