VIDEO Intel vrea să creeze robotul „de casă“. Îl comanzi, îl produci şi apoi îl „înveţi“ tot ceea ce ar trebui să ştie

VIDEO Intel vrea să creeze robotul „de casă“. Îl comanzi, îl produci şi apoi îl „înveţi“ tot ceea ce ar trebui să ştie

Jimmy, un robot pe care ţi-l faci acasă. FOTO Captură/YouTube

Un futurolog al Intel a venit cu o idee interesantă pentru 2014. El susţine că oamenii îşi vor putea comanda un robot acasă, şi-l vor putea face singuri şi apoi îl vor învăţa ce vor ei.

Să ai un robot e o treabă interesantă la orice vârstă, mai ales atunci când poţi învăţa robotul să facă ceva nou în fiecare zi, nu doar să repete aceleaşi cuvinte sau mişcări. Brian Johnson, futurolog Intel, a venit cu ideea lui „Jimmy“, un robot pe care orice om şi-l poate comanda acasă, îl creează după schiţe folosind o imprimantă 3D şi apoi îl programează după bunul plac, scrie AllThingsD.

Modelul pe care l-a prezentat la o conferinţă din New York (vezi poza) este nefuncţional. Modelul final, cel pe care oamenii şi-l vor putea comanda, va fi însă cât se poate de funcţional şi se va putea conecta cu aplicaţii de Android şi iOS pentru a-i da utilizatorului mai multă flexibilitate în control. Costul total al unui astfel de robot ar fi de 1.000 de dolari, iar până în mai anul viitor ar trebui să fie gata.

În viitor, reprezentantul Intel speră să reducă preţul până la sub 500 de dolari. Robotul Jimmy a fost supranumit „robotul secolului 21“, iar dacă în vara anului viitor va fi gata, atunci se prea poate să fie „robotul de companie“ al secolului 21. Mai multe detalii sunt disponibile în videoclipul de mai jos din prezentarea susţinută de Johnson la New York.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: