VIDEO A fost descoperită o pădure subacvatică veche de mii de ani: „Parcă te-ai afla într-o lume de basm“

Pădure subacvatică, veche de peste 50.000 de ani, descoperită pe fundul Oceanului Atlantic

O echipă de scafandrii s-au băgat în apă până peste cap şi s-a întors cu o descoperire: au adus în atenţia lumii o pădure veche de 50.000 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de scafandrii a descoperit pădurea subacvatică în largul coastei statului Alabama din Statele Unite ale Americii. Pădurea a fost conservată vreme de peste 50.000 de ani sub sedimentele oceanului şi se crede că a fost descoperită de uraganul Katrina din 2005, notează Huffington Post.

În toţi anii cât a stat sub sedimente, pădurea a devenit un recif artificial şi casă pentru foarte multe vieţuitoare din ocean. „Să înoţi în mijlocul acestor buşteni este ca şi cum te-ai afla într-o lume de basm“, a afirmat Ben Raines, unul dintre primii oameni care s-a dus să exploreze această pădure.

Datarea acestor copaci s-a făcut cu izotopi de carbon şi astfel s-a ajuns la concluzia că are 52.000 de ani vechime. „Cu cât stau mai mult sub apă aceşti copci, cu atât mai mult vor fi îngropaţi în solul oceanului de către organismele marine, iar datarea cu carbon este îngreunată“, a afirmat Grant Harley, expert dendrocronologist (studiază inelele copacilor care stabilesc vârsta acestora).

Mai jos este un videoclip în care este prezentată această pădure.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Citeşte mai multe pe acest subiect: 

FOTO Cea mai frumoasă fotografie subacvatică a anului

FOTO Un nou stil de fotografie de nuntă: pozele subacvatice

Titanicul, în patrimoniul cultural subacvatic al UNESCO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările