VIDEO „Cele şapte minute de teroare” prin care au trecut Curiosity şi echipa de ingineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
curiosity

Vehiculul Curiosity, care a aterizat în această dimineaţă pe Marte, a fost trimis pentru a căuta dovezi care să ateste că a existat viaţă pe planeta roşie. Dar înainte de a-şi începe misiunea propriu-zisă, acesta, împreună cu echipă de ingineri, a trebuit să treacă prin „cele şapte minute de teroare”.

Aterizarea a fost denumită „cele şapte minute de teroare” de către inginerii care s-au ocupat de găsirea celei mai bune soluţii pentru a aduce robotul de explorare la sol. Adam Steltzner a fost directorul responsabil de procedura de aterizare şi a declarat, pentru „ABC News”, ce au reprezentant cele şapte minute.

„Partea mai grea a fost momentul intrării în atmosferă, când viteza este de aproximativ 21.000 de kilometri pe oră, a afirmat Steltzner. Echipamentul, de aproape o tonă, loveşte atmosfera planetei şi tu, ca inginer, vrei să aterizezi cât mai lin cu putinţă, iar asta necesită tot felul de ajustări, fiind în total 79 de evenimente care se pot întâmpla”.

Robotul Curiosity a fost plănuit să fie folosit un an marţian întreg, adică 22 de luni în timpul de pe Pământ. Misiunile precedente, Spirit şi Opportunity, au fost plănuite pentru 90 de zile marţiene (fiecare având 24 de ore şi 39 de minute). Însă ambele vehicule şi-au depăşit timpul de utilizare, iar Opportunity încă este activ.

video platform video management video solutions video player

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite