VIDEO Prima carabină imprimată 3D a fost îmbunătăţită după primul eşec. Creatorul a tras peste 10 gloanţe cu ea

VIDEO Prima carabină imprimată 3D a fost îmbunătăţită după primul eşec. Creatorul a tras peste 10 gloanţe cu ea

Carabina imprimantă 3D a devenit mai bună.

În urmă cu câteva zile, un canadian se lăuda cu prima carabină creată de la zero, cu o imprimantă 3D. S-a defectat însă destul de repede, când a supus-o primului test. A revenit cu o alta şi aceasta a devenit mai bună. Sau această îndeletnicire a devenit, dintr-o dată, mai periculoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel care a pornit moda armelor printate 3D este Cody Wilson din Texas, dar el a creat doar un pistol denumit „The Liberator“. Un canadian, pe numele său de scenă sau de YouTube Matthew, a prezentat pe YouTube experimentul său reuşit. A creat o carabină cu o imprimantă, a încărcat-o şi a început să tragă. A tras 14 focuri înainte ca aceasta să se defecteze, notează The Verge.

Dacă arma lui Wilson este de „eliberare“, arma canadianului este un „urs“. Se numeşte „The Grizzly“, are calibru 22 şi a fost creată cu imprimanta Stratasys Dimension 1200es. „Am fost încrezător să trag cu această armă şi o voi testa din nou, cu o ţeavă nouă, săptămâna viitoare împreună cu un prieten“, le-a spus el celor de la The Verge într-un mail. Într-un alt răspuns acordat site-ului, Matthew a afirmat că are aproximativ 20 de ani şi creează unelte care au legătură cu industria construcţiile, având astfel acces la imprimantă, iar pentru carabină a fost inspirat de Cody Wilson şi organizaţia acestuia Defence Distributed.

Grizzly 2.0, noua versiunii a carabinei, a primit drept îmbunătăţiri o ţeavă cu 50% mai mare, dotată acum şi cu şanţuri de stabilizare a glonţului, şi a fost mărită zona care susţine mecanismul de tragere. Nu este încă la nivelul unei arme clasice, dar Matthew este optimist că poate scoate un produs bun. Mai jos sunt cele două videoclipuri noi încărcate pe YouTube sub numele ThreeD Ukulele.

Înainte de acest test, Cody Wilson, autodeclarat un cripto-anarhist, a declarat că doreşte să facă planurile publice deoarece se bazează pe ideea de libertate. „Există o cerere de arme. Sunt state în lume care îţi spun că nu ai voie să ai o armă, iar acest lucru nu e corect. Văd o lume unde tehnologia îţi va permite să ai orice îţi doreşti. Nu mai trebuie să stăm după jucătorii politici”, a spus Wilson. Planurile sale pe care le-a publicat pe Internet au fost descărcate în zeci de mii de exemplare.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre armele printate 3D:

VIDEO Arma printată 3D este realitate şi trage primele focuri

VIDEO Primul test public cu arma printată tridimensional în SUA

Planurile armei 3D au fost descărcate în număr record, autorităţile din SUA cer ca acestea să dispară de pe Internet

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările