VIDEO Asteroidul care se va apropia săptămâna viitoare de Terra va trece pe "sub" sateliţii de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asteroidul va trece pe "sub" sateliţii TV FOTO Shutterstock
Asteroidul va trece pe "sub" sateliţii TV FOTO Shutterstock

Un asteroid de dimensiuni mici va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare, la o distanţă mai mică decât cea la care sunt amplasaţi sateliţii TV pe orbită. NASA a publicat un video în care explică exact ce se va întâmpla.

Agenţia Spaţială Americană avertizează totuşi asupra faptului că nu există niciun motiv de îngrijorare şi nu vorbim de niciun risc de impact. Vizitatorul spaţial, numit 2012 DA14, a fost descoperit de un grup de astronomi amatori din Spania, informează “The Guardian”. Este de dimensiunea unui bazin olimpic de înot, adică are un diametru de 46 de metri şi se va apropia la 27.520 de kilometri de Pământ.

Această apropiere de Terra se va petrece pe 15 februarie şi va fi distanţa cea mai mică de Pământ din ultimii 15 ani. Spre deosebire de asteroid, sateliţii TV sunt cu 800 de kilometri mai departe, iar Luna este la o distanţă de 14 ori mai mare.

Cei pasionaţi de astronomie vor putea vedea asteroidul la ora 21 şi 24 de minute. DA 14 va parcurge 13 kilometri pe secundă, iar specialiştii spun că dacă ar exista vreodată un impact cu Pământul, acesta ar fi echivalentul a 2,4 tone de dinamită.

“The Guardian” a vorbit cu Lindley Johnson de la Programul de observaţie a obiectelor apropiate de Pământ şi specialistul a spus că “Chiar dacă nu ar cauza o catastrofă globală, un impact de asemenea măsură ar afecta o zonă destul de extinsă”.

Dar apariţia unor obiecte în apropierea Pământului nu este ceva surprinzător, după cum spune şi cel mai mare specialist în domeniu, Don Yeomans, de la Jet Propulsory Laboratory NASA, din Pasadena (California). “Obiecte de dimensiunea unei  mingi de baschet vin în fiecare zi în atmosfera Pământului. Obiecte de dimensiunea unui Volkswagen apar la interval de câteva săptămâni, iar cele mai mari sunt şi mai rare”, a spus Yeomans. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite