VIDEO Un asteroid trece duminică foarte aproape de Terra

VIDEO Un asteroid trece duminică foarte aproape de Terra

Foto ARHIVA

Asteroidul 2002 AJ129 va trece duminică, 4 februarie, ora 23.30 (ora României) prin preajma Terrei, apropiindu-se la circa 4,2 milioane de kilometri, ceea ce reprezintă cam de zece ori distanţa de la Pământ la Lună, informează NASA.

Ştiri pe aceeaşi temă

2002 AJ129 este un asteroid de mărime medie cu o orbită ce-l aduce periodic în apropierea Pământului, având un diametru cuprins între 500 de metri şi 1,2 kilometri. Obiectul a fost descoperit pe 15 ianuarie 2002 de un observator astronomic din Hawaii, în cadrul unui proiect realizat atunci de NASA.
 
Viteza asteroidului la momentul apropierii de Terra este de 34 de kilometri pe secundă, mai mare decât viteza celor mai multe obiecte care ajung în vecinătatea planetei noastre.
 
Viteza mare a acestui asteroid este datorată orbitei sale, care se apropie foarte mult de Soare - 18 milioane de kilometri. Deşi 2002 AJ129 este catalogat drept un Asteroid Potenţial Periculos, nu prezintă niciun risc de ciocnire cu Terra în viitorul apropiat.
 
„Urmărim acest asteroid de peste 14 ani şi-i cunoaştem foarte bine orbita. Calculele noastre arată că probabilitatea ca 2002 AJ129 să se ciocnească de Terra este zero pentru cel puţin următorii 100 de ani“, a declarat Paul Chodar, specialist al NASA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: