VIDEO Meduza gigantică roz, redescoperită după 100 de ani de la ultima apariţie. E atât de veninoasă, încât toxinele se simt în apa din jurul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crambione Cookii are peste 50 de centimetri şi nu a mai fost văzută din 1910 FOTO: SWNS.com
Crambione Cookii are peste 50 de centimetri şi nu a mai fost văzută din 1910 FOTO: SWNS.com

O specie de meduză foarte veninoasă a fost redescoperită în apele Australiei, după mai mult de 100 de ani de când a fost observată ultima oară.

Pe numele său ştiinţific Crambione Cookii, aceasta are peste 50 de centimetri şi nu a mai fost văzută din 1910, când a fost descrisă de către naturalistul Alfred Gainsborough Mayor în statul australian Queensland.

Acum, incredibilul animal a fost capturat de Puk Scivyer, un angajat al acvariului Mooloolaba, care tocmai elibera în mare o ţestoasă. Biologii sunt contrariaţi despre modul în care specia, care a fost considerată ca fiind deja dispărută, a rămas ascunsă mai mult de un secol.

De altfel, schiţa făcută de Gainsborough acum mai bine de 100 de ani a fost singura dovadă a existenţei creaturii şi a fost folosită pentru a identifica animalul, potrivit Dr. Lisa-Ann Gershwin, expertă în meduze.

Meduza se află acum la acvariul din Queensland, unde este supravegheată. În acest moment, oamenii de ştiinţă nu cunosc foarte multe de această vietate, nici unde trăieşte, nici speranţa de viaţă şi nici mărimea populaţiei. Tot ce se cunoaşte este că veninul ei este mortal, fiind atât de puternic, încât se simte chiar şi în apa care înconjoară animalul.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite