Unul dintre oamenii care a păşit pe Lună crede că am putea ajunge pe Marte până în 2035

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzz Aldrin, astronautul de 83 de ani care l-a urmat pe Neil Armstrong pe Lună, dezvăluie în cartea sa „Misiune către Marte“ planul său care ar putea duce omenirea pe Planeta Roşie, potrivit CNet.

Al doilea om care a păşit pe Lună în 1969 nu mai este interesat de călătoriile către satelitul natural al Terrei. În schimb, el crede că SUA ar trebui să-şi îndrepte atenţia către Marte.

„Rusia are deja ochii puşi pe Marte. Aterizarea pe Lună ar consuma nişte resurse de care nu dispunem. În teorie, sună grozav - «Să ne întoarcem. De data aceasta vom rămâne». Nu ştiu de ce am vrea să rămânem pe Lună“, a declarat Aldrin.

El mai consideră că dintr-o misiune către Marte ar trebui să facă parte precum China, Rusia şi Japonia, însă aceasta să fie condusă de Statele Unite.

„Este imperativ să stăm în fruntea activităţilor spaţiale. Priviţi ce s-a întâmplat cu sistemul nostru educaţional care şi-a atins pragul maxim în timpul misiunii Appollo. Nivelul lui a scăzut considerabil. Avem nevoie de o inspiraţie ca Marte pentru a-l creşte din nou“, a mai spus fostul cosmonaut, într-un interviu acordat Bloomberg.

Întrebat dacă rachetele bazate cu plasmă care ar putea duce oamenii pe Marte în 40 de zile sunt o idee mai bună decât cele care folosesc procese chimice şi care ar avea nevoie de 8 luni pentru a ajunge pe planeta Roşie, Aldrin a spus că oamenii sunt încă circumspecţi cu privire la această tehnologie.

„Rachetele cu plasmă au nevoie de reactoare nucleare şi oamenii sunt îngrijoraţi de reintrarea lor în atmosferă . În plus, dacă îţi vei petrece restul vieţii pe Marte, de ce ai vrea să ajungi acolo în 40 de zile cum cu un sistem atât de complicat?“, s-a întrebat Buzz Aldrin.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite