Un nou sfârşit al lumii e anunţat pentru decembrie: ce aduce Apocalipsa acum

Un nou sfârşit al lumii e anunţat pentru decembrie: ce aduce Apocalipsa acum

Apocalipsa a fost prevestită cam din an în an cu noi ipoteze, dar cele mai bune teorii care nu s-au adeverit ajung să fie reciclate la un interval. Acum, este reluată cea cu planeta Nibiru.

În 2012, s-a crezut că vine sfârşitul lumii adus de planeta Nibiru. Adepţii conspiraţiilor care propovăduiesc apocalipsa prin Planeta X susţin că e un corp cosmic de aproximativ patru ori mai mare decât Terra, dar ar putea foarte bine să aibă o dimensiune chiar şi de 10 ori mai mare decât planeta noastră. Contează foarte mult cine lansează teoria şi cât crede în ea. Deocamdată, a fost infirmată mereu, cum se va întâmpla şi în decembrie 2016 (data exactă nu se cunoaşte). În 2012, NASA a susţinut şi o conferinţă pentru a linişti lumea.

Revenind la Nibiru, aceasta are o orbită mult mai mare decât a lui Pluto, astfel că reintră în sistemul solar printre Neptun şi Marte. Ar fi imposibil ca nimeni să nu aibă dovezi cu ea, dar asta nu-i opreşte pe propovăduitorii apocalipsei. Primele teorii despre Nibiru au apărut în 1997, pe site-ul ZetaTalk, creat de Nancy Lieder. Aceasta a creat acest site pentru a dezvălui interacţiunile pe care le-a avut cu extratereştri.

Sfârşitul lumii cauzat de Planeta X a mai fost prezis fără succes în 2003, în 2007, în 2012, dar şi în 2015. Cea mai mare "publicitate" a obţinut-o în 2012. Astronomul Mike Brown de la Caltech susţine că dacă un asemenea obiect ar fi existat în zona presupusă, ar fi fost expulzat de pe orbită de Jupiter. Totuşi, acestea sunt date ştiinţifice, astfel că adepţii teoriilor apocaliptice le ignoră, cum ignoră unii oameni că Pământul e rotund.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: