Un asteroid a trecut duminică la cea mai mică distanţă de Pământ înregistrată vreodată

Un asteroid a trecut duminică la cea mai mică distanţă de Pământ înregistrată vreodată

Conform NASA, în cursul zilei de duminică, un asteroid a trecut la mai puţin de 3000 de kilometri de planeta noastră, atingând cea mai mică distanţă înregistrată vreodată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asteroidul ar fi fost reperat deasupra Oceanului Indian, la ora 04:08 GMT, în ziua de duminică. Acesta a atins o viteză de 12,3 km/s, şi s-a apropiat la numai 2950 de kilometri de Pământ.

Corpul ceresc a primit numele de 2020 QG şi o eventuală ciocnire a sa cu planeta noastră nu ar fi provocat pagube, acesta având o lungime între trei şi şase metri. Conform JPL (Jet Propulsion Laboratory), el s-ar fi dezintegrat în atmosfera Pământului, creând astfel un meteor, o minge de foc pe cer.

Asteroizi de dimensiuni similare trec la aceeaşi distanţă de Pământ de câteva ori pe an, însă sunt de obicei greu de reperat. Excepţie fac cei care se îndreaptă direct către Pământ, precm cel care a explodat în 2013, deasupra regiunii Celiabinsk, din Rusia.

NASA se ocupă de obicei cu localizarea asteroizilor mai mari, consideraţi ca fiind o ameninţare reală pentru planeta noastră.

"Este cu adevărat interesant de văzut un asteroid mic care se apropie atât de mult, pentru că se poate observa cum gravitaţia Pământului îi curbează traiectoria", a declarat Paul Chodas, directorul Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului, din cadrul NASA, citat de Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările