Un asteroid imens va trece aproape de Pământ în 2029

Un asteroid imens va trece aproape de Pământ în 2029

Pe 13 aprilie 2029, asteroidul Apophis va trece de planeta noastră, la o distanţă de aproximativ 19.000 de mile, şi va oferi oamenilor de ştiinţă şansa de a testa diferite scenarii în cazul în care o astfel de rocă spaţială ne-ar ameninţa existenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luna se află în orice moment la o distanţă cuprinsă între 225.000 – 252.000 de mile faţă de Pământ, iar Apophis va trece atât de aproape de planeta noastră încât va putea fi văzut cu ochiul liber, fără telescop, semănând cu o stea pe cerul nopţii, mişcându-se însă extrem de rapid.

La Conferinţa anuală de Apărare a Planetei, care a avut loc în această săptămână în Maryland, oamenii de ştiinţă au discutat despre oportunităţile de cercetare pe care le oferă asteroidul, ziua de vineri, 13 aprilie 2029, devenind una extrem de norocoasă din acest punct de vedere, după cum notează space.com.

Evenimentul va fi folosit şi ca un test pentru a vedea care ar fi opţiunile omenirii în cazul în care un astfel de asteroid s-ar afla vreodată pe o traiectorie directă cu Pământul.

Apophis are o lăţime de aproximativ 335 de metri, şi, deşi nu va reprezenta vreun pericol pentru Pământ în 2029, nu se ştie cum va fi afectată traiectoria sa în urma unei eventuale interacţiuni cu gravitaţia planetei noastre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: