Trimite-ţi numele spre Soare, la bordul unei nave uimitoare INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul căpitan al navei Enterprise promovează proiectul
Fostul căpitan al navei Enterprise promovează proiectul

NASA oferă doritorilor posibilitatea de a-şi trimite numele în spaţiu la bordul unei sonde spaţiale revoluţionare, care va fi lansată spre atmosfera Soarelui. Lansarea Sondei Solare Parker (SSP) este programată la Cape Canaveral, Florida, pentru 31 iulie, dar ar putea fi amânată pentru luna august.

La bordul sondei se vor afla şi dispozitive de memorie unde iubitorii astronomiei şi ai călătoriilor spaţiale pot să-şi treacă numele. Pe site-ul său, NASA anunţă: „Înscrie-ţi numele şi el va fi inclus pe un card de memorie aflat la bordul Sondei Solare Parker“.

Joi, 27 aprilie, este ultima zi de înscriere pentru cei care vor să-şi trimită numele în spaţiu. Tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi pagina special creată de NASA, la adresa parkersolarprobe.jhuapl.edu/The-Mission/Name-to-Sun/

Aici trebuie să introduceţi doar numele, prenumele şi adresa de mail. Veţi primi un mail de la NASA în care vi se cere să confirmaţi înscrierea. După confirmare, veţi primi un certificat în format digital, care confirmă înscrierea numelui dumneavoastră la bordul SSP şi pe care îl puteţi descărca şi printa.

Promovat de căpitanul navei Enterprise din „Star Trek“

Celebrul William Shatner, actorul care a interpretat rolul căpitanului James T. Kirk de pe nava stelară USS Enterprise, în primele serii ale francizei „Star Trek“, a acceptat oferta NASA de a promova acest proiect. „Prima navă spaţială din istorie care se îndreaptă spre Soare, Sonda Spaţială Parker va fi lansată în cursul acestui an pentru a orbita în jurul coroanei solare, unde temperaturile depăşesc un milioan de grade“, spune Shatner, într-un mesaj video. „Sonda spaţială va purta spre Soare şi numele meu, şi pe al tău, şi pe al oricui vrea să se alăture acestei călătorii extreme de explorare“, adaugă Shatner.

O tehnologie revoluţionară

Sonda spaţială este o navă absolut uimitoare, spun specialiştii, făcând referire în special la scutul termic, care a fost instalat în septembrie 2017. Scutul, construit cu o tehnologie revoluţionară, din carbon compozit - cu un diametru de 2,43 metri şi o grosime de 11,4 centimetri -, are misiunea de a proteja sonda spaţială de căldura şi radiaţiile solare.

Dr. Nicola Fox, specialist în cadrul proiectului Sondei Solare Parker, spune că NASA nu a avut niciodată până acum materialele necesare construirii unei nave care să zboare atât de aproape de Soare. Scutul este una dintre componentele esenţiale ale Sondei Solare Parker, care va zbura la 6,2 milioane de kilometri de soare, cu o viteză de 725.000 de kilometri pe oră. Pare o distanţă enormă, dar de fapt Sondei Solare Parker va trece de şapte ori mai aproape de soare decât orice altă navă spaţială lansată vreodată.

Specialiştii NASA speră că datele culese de sondă vor ajuta la o mai bună înţelegere a vânturilor solare şi a erupţiilor solare, explozii de radiaţie cu energie înaltă de la suprafaţa Soarelui, care pot da peste cap comunicaţiile de pe Pământ. De asemenea, această misiune ar putea ajuta în prezicerea „evenimentelor solare majore“, se arată într-un comunicat al NASA.

INFOGRAFIE SOARE SHATNNER
Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite