Trenul ICE 4 al Siemens poate face transporturile feroviare mult mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siemens a primit un premiu pentru conceptul său, trenul ICE 4 al cărui sistem de tracţiune poate aduce schimbări semnificative în transporturi.

Siemens a fost premiată cu titlul „Cel mai inovator furnizor” de către Deutsche Bahn pentru noul tren Intercity ICE 4. Siemens a primit recunoaşterea pentru dezvoltarea unui concept complet nou de vehicul, care oferă un grad ridicat de flexibilitate operaţională. „Principiul vagonului motor”, noutatea cu care Siemens s-a remarcat, combină toate componentele de tracţiune într-un singur vagon. Astfel, configuraţii ale garniturii de tren de cinci până la 14 vagoane sunt posibile prin combinarea vagoane lor purtătoare cu cele motoare.

Fiecare vagon motor are toate componentele de tracţiune plasate sub podea. Cele două vagoane de capăt şi obligatoriu vagon multifuncţional, care îndeplineşte funcţii precum sistemul de informare a pasagerilor, pot fi combinate cu numărul dorit de vagoane intermediare, motoare sau purtătoare. Această flexibilitate este posibilă datorită noului sistem de control al trenurilor Sibas PN dezvoltat de Siemens, ce este folosit pentru prima dată în ICE 4.

Spre deosebire de trenurile anterioare, în care sistemele de control ale tuturor vagoanelor sunt interconectate, la ICE 4 fiecare vagon funcţionează în mod autonom, permiţând realizarea unei combinaţii flexibile de vagoane individuale. În acest sistem, vagonul este autonom şi controlează numai funcţiile de comandă din vagonul respectiv. Şi funcţiile de comandă ale vagonului sunt integrate în reţeaua de comunicare a trenului.

Şi consumul de energie e mai mic: un tren ICE 4 cu 12 vagoane e cu aproximativ 22% mai eficient per scaun în comparaţie cu trenul ICE 1. De asemenea, sistemul de iluminat interior controlat pe bază de parametri e reglat automat în funcţie de lumina naturală şi sezon. ICE 4 va fi esenţial viitoarei reţele DB de transport pe distanţe lungi.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite