Transportului viitorului e deja testat în Israel şi va funcţiona la fel ca Uber

Transportului viitorului e deja testat în Israel şi va funcţiona la fel ca Uber

Sistemul skyTran este testat în Israel.

skyTran, o companie care aparţine NASA, a lucrat la sistemul de deplasare care ar putea revoluţiona transportul public urban. Acesta ar putea concura cu Hyperloop, alt proiect revoluţionar, şi l-ai folosi ca pe Uber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima creaţie are un potenţial foarte mare de a reuşi această revoluţie. skyTran a dezvoltat un sistem rapid prin care o capsulă cu două locuri este suspendată pe un circuit special şi se deplasează cu ajutorul levitaţiei magnetice. Sistemul MagLev a mai fost folosit la trenurile de mare viteză din Japonia.

Oricât de SF ar părea acest scenariu, proiectul este cât se poate de real şi e deja în teste în Israel, unde ar trebui să şi debuteze. Proiectul a debutat anul trecut, când compania din California a anunţat parteneriatul cu Israel Aerospace Industries (IAI) pentru a construi un astfel de sistem în campusul acestora. Sistemul ar trebui terminat până la sfârşitul acestui an, scrie Playtech.

După numeroase studii şi îmbunătăţiri aduse sistemului, cele două companii au decis să construiască în Tel Aviv primul skyTran destinat publicului. Oficialii susţin că realizarea acestui sistem şi în alte ţări este luată în calcul, Franţa şi India numărându-se printre printre primele care se vor bucura de acest sistem. Cu un sistem la comandă, similar Uber, skyTran poate revoluţiona transportul, dar şi mediul urban, eventual reducând şi poluarea.

Un concept despre cum ar putea funcţiona skyTran în Israel şi apoi în lume.

Odată cu skyTran, în Statele Unite ale Americii se lucrează la Hyperloop, un proiect futurist care ar putea transporta călători şi bunuri la o viteză de aproape 1.000 de kilometri pe oră. Spre deosebire de sistemul din Israel, Hyperloop foloseşte perne de aer propulsate de motoare liniare şi compresoare de aer.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: