Telescopul James Webb a ajuns la destinaţie după o călătorie în spaţiu de 1,5 milioane de kilometri VIDEO

Telescopul James Webb a ajuns la destinaţie după o călătorie în spaţiu de 1,5 milioane de kilometri VIDEO

Telescopul James Webb

James Webb a fost lansat în spaţiu pe 25 decembrie 2021 şi a călătorit 1,5 milioane de kilometri într-o lună. Cu o zi întârziere, acesta a ajuns la destinaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telescopul spaţial James Webb, care aparţine NASA, a ajuns luni, 24 ianuarie, la destinaţia finală. Cel mai puternic telescop de observare a spaţiului a fost lansat pe 25 decembrie pentru a explora cosmosul şi a implementa diferite sisteme. 
 
În valoare de 10 miliarde de dolari, telescopul a parcurs 1,5 milioane de kilometri până la destinaţia finală: L2 - al doilea punct Soare-Pământ Lagrange, pe care îl va orbita. Punctele Lagrange sunt puncte stabile gravitaţional în spaţiu, arată Space.com
 
„Webb, bine ai venit acasă!". a scris administratorul NASA Bill Nelson într-o postare pe blogul agenţiei.
 
"Felicitări echipei pentru toată munca lor asiduă, asigurând sosirea în siguranţă a lui Webb la L2. Suntem cu un pas mai aproape de descoperirea misterelor universului. Şi abia aştept să văd primele noi viziuni ale lui Webb asupra universului în această vară!", a mai spus administratorul NASA.
 

 
Joi, 19 ianuarie, telescopul a terminat implementarea celor 18 segmente hexagonale care alcătuiesc glorioasa oglindă primară din aur. 
 
Odată ce a ajuns în apropiere de L2, Webb a început ceea ce se numeşte o arsură de corecţie la mijlocul cursului (MCC2), care este o arsură de inserţie, o manevră care a văzut focul propulsoarelor sale mici pentru a intra pe orbită în jurul L2. Arderea a durat aproximativ cinci minute (297 secunde) şi a început astăzi la aproximativ 2 p.m. EST (1900 GMT), potrivit postării administratorului NASA.
 
Odată ce orbitează L2, Webb va începe să se răcească şi să pornească cele patru instrumente ştiinţifice. Va mai dura săptămâni întregi pentru ca această răcire să fie finalizată şi ca Webb să ajungă la o temperatură stabilă. După acest timp de reactivare, Webb va petrece aproximativ cinci luni aliniindu-şi şi calibrând perfect optica şi instrumentele ştiinţifice.
 
Echipa misiunii se aşteaptă acum ca Webb să aibă "semnificativ mai mult decât o viaţă ştiinţifică de 10 ani", datorită muncii pe care Ariane 5 a făcut-o în ziua lansării, au scris oficialii NASA într-o declaraţie post-lansare.
 

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările