Stephen Hawking avertizează omenirea să fie reticentă în privinţa extratereştrilor: „Ar putea fi în căutarea unor planete pe care să le colonizeze“

Stephen Hawking avertizează omenirea să fie reticentă în privinţa extratereştrilor: „Ar putea fi în căutarea unor planete pe care să le colonizeze“

Stephen Hawking FOTO EPA

Cunoscutul fizician britanic Stephen Hawking a lansat un nou avertisment cu privire la contactarea formelor de viaţă extraterestră, sfatul omului de ştiinţă fiind ca omenirea să cântărească bine decizia de a răspunde la eventualele semnale pe care le primeşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gliese 832c, una dintre exoplanetele cele mai asemănătoare Terrei, ar putea găzdui viaţă extraterestră, iar Stephen Hawking a spus că oamenii trebuie să fie atenţi. Exoplaneta Gliese 832c, aflată la distanţa de 16 ani-lumină de Pământ, este de cel puţin 5 ori mai masivă decât planeta noastră, dar atmosfera, temperaturile şi alte condiţii ar putea fi mult asemănătoare cu cele de pe Terra şi propice vieţii, spun oamenii de ştiinţă.
 
„Într-o zi, s-ar putea să primim un semnal de pe o astfel de planetă, dar ar trebui să fim precauţi în ceea ce priveşte un răspuns. Întâlnirea cu o civilizaţie extraterestră avansată ar putea fi ca atunci când nativii americanii s-au confruntat cu Columb. Şi nu a ieşit prea bine“, a atras atenţia astrofizicianul în documentarul „Locurile preferate ale lui Stephen Hawking“, potrivit news.com
 
El a avertizat că viaţa extraterestră ar putea însemna „răpitori lacomi care străbat Cosmosul în căutarea de resurse pe care să le jefuiască şi planete pe care să le cucerească şi colonizeze“.
 
Temerile sale nu s-au schimbat de când a vorbit prima dată despre ele, la Discovery Channel în 2010. Atunci, spunea că pe măsură ce a înaintat în vârstă a devenit tot mai convins că nu suntem singuri în Univers. 
 
„După o viaţă întreagă de întrebări, eu contribui la un efort global de a găsi răspunsuri", a spus el.
 
Hawking, despre pericolul încălzirii globale
 
Un alt avertisment al fizicianului Stephen Hawking vizează schimbările climatice, el spunând că decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris ar putea face ca Pământul să devină la fel de fierbinte precum Venus.
 
„Suntem aproape de punctul în care încălzirea globală devine ireversibilă. Decizia lui Trump ar putea împinge Pământul să devină ca Venus, cu o temperatură de 250 de grade Celsius, cu ploi de acid sulfuric“, spune Hawking. El crede că, în acest ritm, omenirea trebuie să ia în considerare viaţa pe o altă planetă, întrucât a noastră va fi distrusă de schimbările climatice. 
 
Live Science citează experţi care se îndoiesc că Terra ar putea atinge asemenea temperaturi extreme, pentru că se află mai departe de Soare decât Venus, însă îi dau dreptate că planeta va deveni imposibil de locuit de oameni dacă nu facem ceva pentru a stopa efectele schimbărilor climatice. 
citeste totul despre: