SpaceX: Visul unui om pe care planeta l-a numit nebun

SpaceX: Visul unui om pe care planeta l-a numit nebun

FOTO via Vogue

Elon Musk nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Antreprenorul născut în Africa de Sud este renumit pentru viziunea sa asupra viitorului umanităţii, iar misiunea sa principală este ridicarea speciei noastre la rang de civilizaţie multiplanetară. Mulţi au râs de el, au spus că nicio companie privată nu poate realiza aşa ceva într-un interval de timp acceptabil. Ei bine, Musk le dovedeşte tuturor contrariul pe zi ce trece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansată în anul 2002, SpaceX a fost pornită de la zero de un tânăr pe nume Elon Musk, care tocmai ce reuşise prima mare afacere a carierei, vânzarea PayPal. Cu banii obţinuţi, el a fost decis încă de la început să îşi pună visul în practică. Fast forward aproape 16 ani mai târziu şi Musk mai are de aşteptat doar câteva ore până ce prima sa misiune către Marte va decola.

Misiunea coincide şi cu primul test al rachetei Falcon Heavy, un propulosr modular format din trei Falcon 9 obişnuite, care are ca obiectiv schimbarea permanentă a modului în care omul priveşte călătoria în spaţiu, mai ales din puct de vedere economic. Să nu uităm că SpaceX a fost prima companie din lume care a reuşit să dezvolte o rachetă capabilă de reutilizare, reducând costurile unei călătorii în spaţiu la o treime din valoarea obişnuită.

Testul Falcon Heavy este poate cel mai important al acestui deceniu. De reuşita lui depind nu numai viitorul SpaceX, dar şi viitorul călătoriilor în spaţiu, în general, cât şi eventualitatea unor misiuni cu echipaj uman pe Planeta Roşie care să ia faţa NASA, câştigând timp preţios. Încărcătura pe care Falcon Heavy o va transporta pe orbită este cu atât mai desoebită, având în vedere că Musk şi-a pus la bătaie propriul Tesla Roadster. În plus, ca un tribut adus lui David Bowie, a numit manechinul de pe locul şoferului ”Starman”.

Rămâne de văzut dacă planul lui Musk va da roade azi şi dacă Falcon Heavy va transporta încărcătura pe orbită fără incidente. Un lucru este sigur. Dacă testul va reuşi, omenirea va intra într-o nouă eră a explorării spaţiale accesibile, iar Musk este liber să îşi continue misiunea.

Într-o notă mai amuzantă, antreprenorul a fost întrebat la un moment dat de un reporter dacă mai are timp să plece în vacanţe, de când trebuie să se împartă între atâtea companii. Răspunsul său a fost unul savuros. ”Mi-am luat odată o vacanţă şi o rachetă mi-a explodat. Deci nu, nu mai fac această greşeală”. Să sperăm că Elon îşi va câştiga vacanţa după testul de diseară.

VIDEO Reacţia emoţională a lui Musk atunci când este întrebat despre faptul că eroii săi din copilărie, astronauţii Neil Armstrong şi Gene Cernan, sunt împotriva privatizării călătoriilor spaţiale.

LIVE VIDEO Despre reuşită şi încredere. Undeva, în spaţiu, o maşină Tesla Roadster se îndreaptă spre Planeta Roşie

Ce melodie celebră se va auzi în capsula SpaceX în timpul lansării autoturismului Tesla Roadster către Marte

SpaceX Falcon Heavy a decolat cu succes. Tesla Roadster şi Starman sunt în drum spre Marte FOTO VIDEO

VIDEO Momentul în care cele două propulsoare auxiliare Falcon 9 au aterizat în tandem la Cape Canaveral

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: