SpaceX va testa racheta care va duce omenirea pe Marte, în prima jumătate a lui 2019

SpaceX va testa racheta care va duce omenirea pe Marte, în prima jumătate a lui 2019

FOTO via Popular Mechanics

Planurile ambiţioase ale lui Elon Musk nu au luat sfârşit odată cu succesul testului Falcon Heavy. Dacă propulsorul testat în februarie are misiunea de a rotunji conturile companiei şi de a demonstra că este accesibil să transporţi încărcături semnificative pe orbită, noua rachetă la care lucrează SpaceX are un cu totul alt scop.

Ştiri pe aceeaşi temă

BFR este numele de cod al proiectului lui Musk, care se află în dezvoltare încă de la începutul anului. Chiar dacă acronimul vine de la Big Falcon Rocket, iniţial lumea glumea pe seama lui, şi pe mărimea reală a rachetei care va zbura pentru prima dată în prima jumătate a anului viitor. ”Big F***ing Rocket” aducea zâmbete pe faţa tuturor atunci când s-a adus prima dată în discuţie ”excursia” către Marte.

Pentru a putea duce pe orbită sistemul de transport interplanetar al lui Musk, BFR va fi mai mare decât Starun V, racheta folosită de NASA în cadrul misiunilor Apollo. Pe scurt, va fi cea mai mare şi mai puternică rachetă creată vreodată de omenire. Aceasta va putea ridica de la sol capsula Crew Dragon, care va adăposti primii colonişti ai Planetei Roşii, undeva în a doua jumătate a deceniului următor.

Elon Musk a declarat în cadrul unei conferinţe care a avut loc în Austin, Texas, că BFR îşi va lua zborul ”undeva în prima jumătate a anului viitor”, ceea ce înseamnă că planurile sale sunt, cel puţin în acest moment, pe drumul cel bun.  

 

citeste totul despre: