SeaOrbiter – fabuloasa bază marină care va descifra secretele oceanelor

SeaOrbiter – fabuloasa bază marină care va descifra secretele oceanelor

Două treimi din vasul înalt de 52 de metri vor sta scufundate în apă

Arată mai degrabă ca un vehicul marin dintr-un film SF însă foarte curând va deveni realitate, scrie cei de la Stiinta şi Tehnică, despreSea Orbiter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia celei mai mari, complexe şi sofisticate baze de cercetare marină, SeaOrbiter, va începe în luna mai a anului 2014.

Două treimi din vasul înalt de 52 de metri vor sta scufundate în apă, pentru a da bazei flotabilitate şi pentru a oferi cercetătorilor care vor popula SeaOrbiter o vedere directă asupra oceanelor, până la o adâncime maximă de 6.000 de metri. 

Între 18 şi 22 de cercetători vor popula permanent SeaOrbite, studiind ecosistemele oceanelor planetare. 

Ambarcaţiunea franceză SeaOrbiter, cu o greutate de 1.000 de tone, este total ecologică: va fi propulsată de puterea vântului, a valurilor şi de energia solară.

Laboratorul acvatic plutitor a fost proiectat de arhitectul francez Jacques Rougerie. Potrivit acestuia, SeaOrbiter va avea mai multe laboratoare de cercetare ştiinţifică, dar şi un ingenios ...

Citiţi continuarea pe site-ul stiintasitehnica.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările