Salon de inventică pentru tineri la Gaudeamus - Ionuţ Budişteanu printre participanţi

Salon de inventică pentru tineri la Gaudeamus - Ionuţ Budişteanu printre participanţi

Ionuţ Budişteanu va participa la Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 20 – 24 noiembrie 2013, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XI-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul evenimentului, tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, pasionaţi de cunoaştere şi dezvoltare ştiinţifică, îşi vor expune invenţiile.

Printre expozanţi, la „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret” participă şi Ionuţ Budişteanu, tânărul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur şi care a obţinut marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA.

Pentru meritele sale, românul  a fost inclus în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume în 2013. De asemenea, printre concurenţi se numără şi The Solar Architect din Constanţa, ocupanţii locului 2 la concursul Space Settlement Design Contest organizat de NASA Ames Research Center, precum şi Catană Andreea Diana, ocupanta locului 9 în cadrul aceluiaşi concurs.

Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură” şi cuprinde 33 de echipe concurente.

Budişteanu, printre cei mai influenţi tineri potrivit revistei TIME

Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea care a uimit lumea cu invenţiile sale a fost nominalizat în cadrul topului celor mai influenţi adolescenţi din 2013, publicat de revista "Time", alături de Justin Bieber şi Lorde.

Budişteanu, acum în vârstă de 19 ani, a reuşit să creeze un sistem pentru maşini autonome care i-a asigurat premiul cel mare la Intel International Science and Engineering Fair, în valoare de 75.000 de dolari. Prototipul arată cum tehnologia ar putea să se extindă către mase, costând doar 4.000 de dolari pentru a fi construit.

"În clasa a 5-a am fost prima dată la Olimpiada Judeţeană de informatică. Am fost trimis de către fosta mea profesoară de informatică Mlisan Elena şi dânsa a încercat să îmi dea o şansă să particip. M-am calificat la Olimpiada Naţională de informatică şi după aceea am început să progresez. Tot într-a 5-a am mai participat şi la un concurs de software în care făceam programe pentru Windows", a declarat Budişteanu într-un interviu pentru "Adevărul".

Încă înainte de a da examenul de Bacalaureat, Ionuţ a decis să studieze în România, la Universitatea Bucureşti. "Nu mă interesează să lucrez la o companie. De exemplu, am fost invitat la Tesla Motors şi pe mine mă interesează mai mult să studiez. Şi de la Google am primit o invitaţie să mă duc să le explic ideea, dar sunt foarte ocupat", a declarat Budişteanu.

Ionuţ Budişteanu, tânărul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea care a câştigat marele premiu în cadrul competiţiei Intel ISEF de anul acesta, a declarat, pentru ”Adevărul”, că decizia de a nu se angaja la gigantul Google a fost ”cea mai bună decizie” pe care a luat-o vreodată.

Citiţi mai multe despre Ionuţ Budişteanu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările