Rusia a anunţat că va explora planeta Venus printr-un acord cu NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Rusia a ajuns la un acord pentru explorarea planetei Venus în cadrul unei misiuni comune cu Statele Unite, a declarat directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează agenţia DPA duminică, conform Digi24.

„Am convenit cu americanii asupra unei misiuni comune pe Venus”, a spus Rogozin într-un interviu publicat sâmbătă seară pe YouTube.

Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, a spus că această provocare va fi mai uşoară din punct de vedere tehnic şi economic, dacă va fi abordată în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA.

„Astfel de probleme sunt mai uşor de rezolvat împreună, prin îmbinarea talentelor oamenilor noştri de ştiinţă”, a spus Rogozin, fără a oferi, însă, un calendar al misiunii.

Venus are dimensiuni similare cu Terra, însă este învăluită în nori denşi şi, din cauza unui efect de seră catastrofal, temperaturile de la suprafaţa acestei planete ajung la câteva sute de grade Celsius, mai notează sursa citată de Agerpres.

Rusia a anunţat anul trecut o misune pe Venus, datele preliminare etimând lansarea între anii 2027 şi 2029. Recent, Emiratele Arabe Unite au anunţat că vor să exploreze planeta.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite