Roşia Montană: cum ar putea fi extras aurul fără a polua mediul

Roşia Montană: cum ar putea fi extras aurul fără a polua mediul

Există o alternativă nepoluantă la cianuri FOTO stiintasitehnica.com

Cunoscutul jurnalist de ştiinţă Alexandru Mironov a descris, în revista Ştiinţă&Tehnică, ediţia februarie 2012, o tehnologie de extracţie a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC şi contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul în care liderii politici ai principalelor partide s-au pronunţat împotriva proiectului de exploatare RMGC, iar acesta din urmă urmează a fi respins în Parlamentul României, republicăm aici articolul d-lui Mironov, invitând oficialii români şi mass media să investigheze mai amănunţit cazul alternativei nepoluante propuse la Baia Mare.

„Am descris cu puţini ani în urmă – în revista „Esenţial” şi ziarul „Cronica Română”, într-o emisiune de televiziune şi în alta de radio – o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere prin metode nepoluante, propusă de un grup de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim (cercetători care lucraseră anterior la excelentul „Institut pentru metale neferoase” din Baia Mare pe care marea dezindurializare l-a suprimat pur şi simplu). Mediatiatizarea metodei a avut un efect neaşteptat, voi vorbi mai târziu despre dubioasa întâmplare de la Baia Mare, acum mă întorc la tehnologia descrisă de dr. ing. Vasile Coman, un manager cum puţini există în România şi un om în al cărui cuvânt te poţi încrede“.

Citeşte continuarea pe site-ul stiintasitehnica.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările