Realitatea virtuală păstrează sănătatea mintală. NASA testează Oculus Rift pe astronauţi

Realitatea virtuală păstrează sănătatea mintală. NASA testează Oculus Rift pe astronauţi

Oculus Rift păstrează sănătatea mintală a astronauţilor

NASA testează impactul lui Oculus Rift asupra astronauţilor pentru ca aceştia să îşi păstreze sănătatea mentală atunci când se află în misiune în spaţiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tehnologia Holodeck prezentată în franciza StarTrek este puţin cam departe de realitate însă ideea de a folosi realitatea virtuală pentru a păstra sănătatea mentală a astronauţilor în misiunile lungi în spaţiu este deja posibilă.

 Cu tehnologii precum Oculus Rift multe din industrii beneficiază de capabilităţile acesteia, şi printre acestea se află şi NASA. 

Un drum până pe Marte ar putea dura câteva luni, iar în tot acel timp puzzle-urile şi tabletele pline cu jocuri nu vor fi suficiente pentru a păstra moralul ridicat al personalului. NASA investeşte aşadar în tehnologii precum Oculus Rift pentru a îi ajuta pe astronauţi.

O echipă de cercetători ai laboratorului Digital Arts leadership and Innovation (DALI) ai universităţii Dartmouth lucrează la astfel de dispozitive încă din 2001. 

Echipa a primit recent o investiţie de 1.16 milioane de dolari pentru a crea medii virtuale precum şi o serie de terapeuţi digitali pentru a îi ajuta pe călători să...

Află cum va fi folosit Oculus Rift, pe site-ul Playtech.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările