Sonda spaţială Parker a completat cea de-a doua orbită în jurul Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustratie via bgr.com
Ilustratie via bgr.com

Aceasta şi-a egalat recordul stabilit în timpul primei orbite realizate, când a devenit cel mai apropiat obiect de Soare pe care omenirea l-a trimis vreodată în spaţiu.

NASA a lansat sonda spaţială anul trecut, dorind să aibă o mai bună înţelegere a Soarelui. Recordul stabilit în timpul primei orbite a fost egalat în cea de-a doua, sonda ajungând la distanţa de 15 milioane de mile de Soare (peste 24 de milioane de km).

Cea de-a doua apropiere de Soare a fost realizată pe 4 aprilie, iar naveta a călătorit cu o viteză de 343.000 de km/h. Datele colectate de sonda solară în timpul primei orbite au fost deja trimise pe Pământ.

La bordul sondei se află câteva instrumente care îi permit să adune informaţii despre Soare. Temperaturile pe care le va îndura aceasta în timpul următoarelor orbite realizate vor fi extrem de ridicate, ajungând până la 1370° Celsius.

Pentru a o proteja de căldura intensă, sonda spaţială Parker are un scut rezistent la temperaturi ridicate în jurul părţilor sale sensibile. Scutul este poziţionat tot timpul pe partea aflată spre Soare, datorită software-ului de la bord. De asemenea, aparatul are şi un sistem de răcire integrat, notează slashgear.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite