Prima călătorie cu echipaj realizată de Hyperloop a fost un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgin Hyperloop prima calatorie cu echipaj

Hyperloop este dezvoltat de compania Virgin a lui Richard Branson şi reprezintă una dintre modalităţile de transport ale viitorului.

Testul a fost realizat la fabrica DevLoop din Nevada, unde doi pasageri au fost transportaţi printr-un tub de 500 de metri duminică seară. Compania spune că aceasta a reprezentat atingerea unei noi frontiere, numindu-l „aterizarea noastră pe Lună”, conform unui reprezentant care a vorbit cu cei de la Engadget.

Co-fondatorul Virgin Hyperloop, Josh Giegel, şi liderul diviziei de Passenger Experience, Sara Luchian, au fost cei doi pasageri aflaţi la bordul capsulei de test. Implicarea lui Giegel în acest test a fost o dovadă de încredere în plus arătată de cei de la Virgin, iar Luchian a fost una dintre cei 40 de angajaţi care s-au oferit voluntari pentru a ocupa cel de-al doilea loc.

Conform Virgin Hyperloop, ambii au fost testaţi şi supuşi unor antrenamente care să demonstreze că sunt sănătoşi şi pregătiţi de călătorie. Cei doi au mers de-a lungul tunelului pentru a se familiariza cu punctele de ieşire în cazul în care apăreau probleme, şi s-au aflat în contact permanent cu biroul de control al testului.

Virgin Hyperloop prima calatorie cu echipaj

Călătoria a fost realizată cu o capsulă Hyperloop care a primit numele de cod XP-2, „Capsula Pegasus”. XP-2 a fost dezvoltată pentru a transporta doi pasageri, ambele locuri din capsulă având centuri de siguranţă în 5 puncte, asemănătoare cu cele care se găsesc în maşinile de curse, singura modificare aplicată capsulei de test, deoarece în forma finală, călătoria trebuie să se desfăşoare asemeni unui drum cu metroul, astfel de centuri nefiind utilizate.

De asemenea, pentru a menţine o experienţă confortabilă pe parcursul testului, capsula a fost limitată la 172 de km/h. Asta reprezintă mai puţin de jumătate din viteza maximă a capsulei, de 386km/h, atinsă într-un test fără echipaj efectuat în 2017, iar aceasta este aşteptată să atingă viteze şi mai mari odată cu construcţia celei de-a doua fabrici din West Virginia.

Virgin Hyperloop prima calatorie cu echipaj

Limitarea vitezei a avut de-a face însă şi cu lungimea tunelului în care a fost efectuat testul - cei 500 de metri pe care îi măsoară acesta nu sunt suficienţi pentru a atinge vitezele pe care compania spune că XP-2 le va atinge.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite