Preţul vieţii veşnice. Premiu de un milion de dolari pentru cercetătorii care opresc îmbătrânirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători din Silicon Valley pun la bătaie un premiu de un milion dolari pentru orice va descoperi secretul vieţii veşnice, potrivit TechCrunch.

Ipoteza pare scoasă dintr-un roman SF, însă câţiva oameni de ştiinţă din Palo Alto sunt siguri că dacă cercetările în această direcţie sunt finanţate suficient de bine, oamenii nu vor mai îmbătrâni. „Având în vedere dezvoltarea rapidă a tehnologiilor biometrice, credem că e o chestiune de timp până când vom reuşi să spargem codul genetic al îmbătrânirii”, a declarat Keith Powers, director al Palo Alto Longevity Prize.

Potrivit lui Aubrey de Grey, chief science officer al SENS Research Foundation şi coautor al cărţii Ending Aging, oprirea îmbătrânirii înseamnă totodată şi posibilitatea de a întinerii organismul. De Grey susţine că, la un moment dat, vom putea să alegem vârsta la care vom vrea să rămânem. Totuşi, acel moment va veni, cel mai probabil, după ce noi nu vom mai fi în viaţă. ”Cu fonduri suficiente, avem 50% şanse să transformăm această teorie în realitate în următorii 25 de ani, dar s-ar putea întâmpla şi peste 100 de ani”, a zis acesta.

Ray Kurzweil, expert în prelungirea vieţii, futurist şi consilier pentru proiectul Calico de la Google spune că ”vom ajunge într-un punct, peste aproximativ 15 ani, în care vom adăuga mai mult de un an duratei medii de viaţă, în fiecare an”.

De Grey spune că Kurzweil are dreptate. ”Daţi-mi sume mari de bani pentru a face această cercetare să se facă mai repede”, a spus cercetătorul, susţinând că ”Kurzweil i-a întrebat pe Larry Page şi Sergey Brin (Google) câţi bani are la dispoziţie, iar cei doi i-au răspuns să îl anunţe când rămâne fără şi ei vor trimite mai mulţi”.

Joon Yun, unul dintre sponsorii premiului de un milion de ani spune că rolul acestuia este de a ”cataliza o revoluţie în cercetarea privind îmbătrânirea”. Asociaţia Palo Alto Longevity Prize lucrează, în prezent, cu o serie de investiori, instituţii şi foundaţii private din Silicon Valley pentru a crea o serie de competiţii de acest gen.

Premiul de un milion de dolari va fi împărţit în două. Jumătate de milion de dolari va ajunge la prima echipă capabilă să demonstrezze că poate restaura variabilitatea ritmului cardiac la valorile înregistrate de un adult tânăr, iar cealaltă jumătate o va primi echipa care va reuşi să extindă durata de viaţă cu 50%.

În competiţie s-au înscris deja 11 echipe de cercetători din întreaga lume. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite