Pentru prima oară, o companie privată din Japonia a lansat o rachetă în spaţiu

Pentru prima oară, o companie privată din Japonia a lansat o rachetă în spaţiu

FOTO via South China Morning Post

Startup-ul Interstellar Technology Inc a lansat prima rachetă a unei companii private japoneze în spaţiu, denumită Momo-3, în data de 4 mai, la ora locală 05:45.

Ştiri pe aceeaşi temă

Racheta a ajuns la o altitudine de 110 kilometri, prăbuşindu-se apoi în Oceanul Pacific, la capătul unui zbor care a durat 10 minute, devenind astfel primul model de rachetă lansat de o companie privată japoneză în spaţiu.

”A fost un succes total. Vom lucra pentru a realiza lansări mai stabile şi pentru a produce rachete în masă, în cicluri rapide”, a spus fondatorul Interstellar Technology, Takafumi Horie.

Lansarea era iniţial programată pentru ora locală 05:00, în dimineaţa zilei de 4 mai, însă a fost amânată în ultima clipă din cauza unei mici probleme, care a fost rezolvată înainte de cea de-a doua încercare, ce a avut loc 45 de minute mai târziu. Aproximativ 1000 de oameni au asistat la eveniment.

Racheta avea 10 metri în lungime şi 50 de centimetri în diametru, cântărind o tonă, conform publicaţiei Japan Times.

Aceasta a fost a treia încercare a companiei de a lansa o rachetă în spaţiu, după tentative eşuate în 2017, atunci când operatorul a pierdut contactul cu racheta Momo-1 imediat după lansare, şi 2018, când Momo-2 s-a ridicat doar 20 de metri de la sol, înainte să se prăbuşească şi să explodeze datorită unei probleme la sistemul de control.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: