Papa Francisc: Big Bang-ul a avut loc, dar a fost şi Dumnezeu implicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a făcut o nouă declaraţie incendiară, care modifică modul în care evoluţionismul e privit în Biserica Catolică. El a spus că evoluţionismul şi Big Bang-ul s-au întâmplat, dar că totul avea nevoie de o mână divină, pentru că lucrurile nu se pot forma din haos.

Papa Francisc a îmbinat în declaraţia sa, făcută în faţa Academiei Pontificale de Ştiinţe, evoluţionismul cu Dumnezeu. Practic, suveranul pontif a spus că evoluţionismul şi Big Bang-ul s-au întâmplat, dar totul a fost voinţa unui zeu suprem.

“Dacă citim despre Creaţie în Geneză, Ni-l putem imagina pe Dumnezeu ca pe un magician cu o baghetă magică prin care face totul. Nu e aşa”, a spus Papa Francisc.

“A creat oamenii şi apoi i-a lăsat să se dezvolte potrivit legiloriterne pe care ni le-a dat fiecăruia, pentru a ne duce la final nevoile şi dorinţele”, a mai spus Papa.

El a adăugat că Big Bang-ul, formarea Universului, nu contrazice intervenţia unui creator divin, ci, mai degrabă, are nevoie de un Dumnezeu pentru a se întâmpla. “Evoluţia în natură nu e inconsistentă cu noţiunea de creaţie, deoarece evoluţia are nevoie de creaţie pentru ca oamenii să evolueze”, a spus suveranul pontif.

Deşi Papa Francisc nu a acceptat ideea unui evoluţionism, aşa cum este el definit de ştiinţă şi nici a Big Bang-ului, ci a îmbinat evoluţionismul cu creaţionismul. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/evolu-ionism" target="_blank">View the story "Evoluţionism" on Storify</a>]

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite