Ora Pământului 2015. Cele mai cunoscute monumente din lume au fost scufundate în beznă pentru o oră

Ora Pământului 2015. Cele mai cunoscute monumente din lume au fost scufundate în beznă pentru o oră

Ora Pământului a fost marcată de cinci minute de beznă la Turnul Eiffel FOTO AP

Ora Pământului 2015 a fost sărbătorită pe toată planeta, din Bucureşti până în Dubai. Timp de o oră, oamenii au stins lumina pentru a se alătura mesajului de conservare a resurselor şi optimizarea consumului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turnul Eiffel, luminat în timpul anului, şi-a stins luminile timp de cinci minute, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. Pentru Oraşul Luminilor, a fost un mesaj simbolic, Parisul dorind să găzduiască un summit internaţional pentru discuţii pe teme climatice.

Anul acesta, Ora Pământului, eveniment lansat în 2007 de către World Wildlife Foundation a stabilit noi recorduri, participarea fiind de 172 de ţări şi teritorii.

De asemenea, Empire State Building şi-a stins luminile pentru a sărbători această zi. Peste tot în marile capitale monumentele şi obiectivele turistice au fost ascunse în sânul nopţii, inclusiv Palatul Kremlin, Porta Brandnburg sau opera din Sydney.

Ora pământului 2015: Kremlinul, scufundat în beznă

ora pamantului 2015 moscova rusia

Foto

Ora Pământului 2015 - origini

Ora Pământului a început în 2007 la Sydney, dar a devenit rapid un viral. Anul acesta, 1.200 de monumente şi clădiri importante au stins lumina, inclusiv bulevardul principal din Las Vegas.

Scopul Orei Pământului nu este să economisească energie electrică în timpul acelei ore, ci să atragă atenţia asupra schimărilor climatice şi consumului nesustenabil de energie electircă.

Ora Pământului 2015 în România

Guvernul României s-a alăturat instituţiilor publice la nivel internaţional care marchează, în 28 martie, „Ora  Pământului 2015" şi sâmbătă, între orele 20.30-21.30, iluminatul Palatului Victoria a fost întrerupt, Şi conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca iluminatul exterior şi interior al clădirii Palatului Parlamentului să fie întrerupt în 28 martie, pentru o oră, începând de la 20.30, participând, astfel, la evenimenul Ora Pământului.

Totodată, Administraţia Prezidenţială a anuţat, vineri, că se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului, „Ora Pământului 2015”, astfel că sâmbătă, în intervalul orar  20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni a fost întrerupt.

În Dubai s-au economis 305 MWh şi emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 183 de tone în timpul evenimentului Ora Pământului 2015. Mai multe clădiri rezidenţiale, atracţii turistice şi construcţii guvernamentale şi-au stins luminile în timpul Orei Pământului 2015.

Ora pamantului 2015: Bangkok, Thailanda FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
 • Ora pamantului 2015: Bangkok, Thailanda FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Turnul Eiffel, Paris, Franța FOTO AP
 • Ora pamantului 2015: Moscova, Rusia FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Piata Sfântul Petru, Vatican FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Acropole, Atena, Grecia FOTO AP
 • Ora pamantului 2015: Palatul prezidențiale din Belgrad, Serbia FOTO AP
 • Ora pamantului 2015: Palatul prezidnețial din New Delhi, India FOTO AP
 • Ora pamantului 2015: Stadionul Național, Beijing, China FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Poarta Brandenburg, Berlin, Germania FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Jakarta, Indonezia FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Colosseum, Roma, Italia FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Tokyo, Japonia FOTO AFP
 • Ora pamantului 2015: Londra, Marea Britanie FOTO AFP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările