Omul ale cărui intestine produc bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO thestar.com
FOTO thestar.com

Un bărbat de 61 de ani din Texas s-a prezentat la camera de gardă acuzând ameţeli. Infirmierele l-au pus să sufle într-un etilotest şi rezultatul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât cea permisă de lege. Totuşi, pacientul nu băuse niciun strop de alcool toată ziua, potrivit NPR.com.

„Se îmbăta din senin – duminică dimineaţa, după slujba de la biserică, oricând“, a declarat Barbara Cordell, decanul facultăţii de asistenţă medicală din cadrul Colegiului Panoia, din Texas. „Soţia lui era atât de consternată încât a cumpărat chiar şi un alcooltest“, a mai spus ea.

Alţi specialişti în medicină au spus că bărbatul pe pe ascuns, însă Cordell şi doctorul Justin McCarthy, gastroenterolog, au reuşit să-şi dea seama ce se întâmpla de fapt. 

Pentru asta, cei doi l-au internat pe bărbat în spital, pentru 24 de ore, după ce l-au percheziţionat să vadă dacă nu are alcool la el. 

Pe timpul zilei, el a mâncat mâncăruri bogate în carbohidraţi şi doctorii i-au verificat regulat alcoolemia. La un moment dat, aceasta devenise foarte crescută.

În cele din urmă, McCarthy şi Cordell şi-au dat seama ce îl îmbăta pe bărbat. Acesta avea o cantitate foarte mare de drojdie de bere în intestine. Practic, tractul intestinal al bărbatului funcţiona ca o berărie.

Pacientul avea o infecţie Saccharomyces cerevisiae. Astfel, când acesta mânca sau bea mult amidon – un covrig, paste sau sucuri – drojdia fermenta zaharurile, transformându-le în etanol.  

Drojdia se găseşte în numeroase produse – pâine, vin, bere etc. Microorganismele din ea nu ne afectează de obicei şi există persoane care iau suplimente cu Saccharomyces. S-ar părea, totuşi, că în unele cazuri, acestea se pot fixa în intestine, provocând probleme, a declarat doctorul Joseph Heitman, microbiolog de la Universitatea Duke.

Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm pe Facebook Tech Adevărul. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite