Cum arată elicopterul pe care NASA plănuieşte să-l trimită pe Marte VIDEO

Cum arată elicopterul pe care NASA plănuieşte să-l trimită pe Marte VIDEO

FOTO NASA

NASA a anunţat că va trimite în următoarea misiune pe Marte un elicopter autonom de mici dimensiuni, care să testeze dacă vehiculele pot levita pe suprafaţa planetei, unde atmosfera este de 100 de ori mai subţire decât cea a pământului, relatează The Verge.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elicopterul s-a aflat în stadiul de proiect de patru ani, însă într-un final NASA a decis că tehnologia folosită la construcţia acestuia se încadrează în bugetul agenţiei. Totodată, chiar dacă elicopterul nu va reuşi să se ridice de la sol, evenimentul nu va afecta misiunea operaţiunii, care este intitulată Mars 2020. Totuşi, dacă maşinăria va reuşi să zboare, aceasta le va oferi oamenilor de ştiinţă o nouă perspectivă a suprafeţei de pe Marte, elicopterul fiind dotat cu două camere. Dacă misiunea va fi un succes, NASA ar putea trimite pe viitor şi alte autovehicule aeriene care să cerceteze locuri greu accesibile.
 
Pentru a putea zbura, elicopterul cântăreşte doar 1.8 kilograme şi are dimensiunea unei mingi de tenis. De asemenea, elicele acestuia vor fi nevoite să se rotează de zece ori mai repede decât se rotesc în mod normal elicele elicopterelor care zboară pe planeta noastră.

VIDEO NASA Jet Propulsion Laboratory / Youtube
 
Planul oamenilor de ştiinţă este să prindă elicopterul de partea inferioară a roverului trimis pe Marte. Odată ce acesta din urmă va ateriza pe suprafaţa planetei într-un loc adecvat, elicopterul va încerca să decoleze. Specialiştii de la NASA speră să realizeze cinci zboruri autonome într-o perioadă de 30 de zile, în timp ce o sesiune de zbor va dura aproximativ 90 de secunde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: