NASA a descoperit o „mini“ Lună în apropierea Pământului

NASA a descoperit o „mini“ Lună în apropierea Pământului

Luna cu care te-ai obişnuit e cea mai populară, dar nu-i singură. FOTO Getty Images

Luna este satelitul natural al Pământului şi cel mai mare corp cosmic apropiat de planeta noastră, dar cercetătorii au mai identificat recent încă unul.

Atât în ştiinţe paranormale, cât şi în cercetările spaţiului cosmic de către oameni, Luna a fost fascinantă. Acum, cercetători ai NASA au identificat încă una. Sau cel puţin încă un satelit natural pentru Pământ. Chiar dacă nu va rămâne multă vreme alături de planeta noastră, câteva secole va mai exista o „mini“ Lună.

Un asteroid de mici dimensiuni orbitează în jurul planetei noastre, iar oamenii de ştiinţă l-au dnumit un cvasi-satelit tocmai pentru că nu se încadrează în definiţia tradiţională a unui satelit natural şi distanţa fată de Pământ e prea mare. Oficial, a fost numit 2016 HO3 şi orbita lui este în jurul Soarelui, dar în timpul mişcării sale anuale şi naturale înconjoară şi Terra. 

Acest asteroid are un diametru între 40 şi 100 de metri, iar în jumătate din timpul necesar unei orbite complete este mai aproape de Soare decât de Pământ. Totodată, orbita acestuia este înclinată, motiv pentru care experţi NASA i-au comparat deplasarea în jurul planetei noastre cu un dans. În cazul în care ar lovi vreodată Pământul, un corp de asemenea dimensiuni ar putea distruge un oraş de dimensiuni însemnate. Totuşi, niciodată nu va reuşi să se apropie sau să se îndepărteze prea mult, graţie forţei de gravitaţie.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: