„NASA - 60 de ani de călătorii spaţiale” este documentarul prin care Discovery rememorează cele mai importante momente ale explorării spaţiului

„NASA - 60 de ani de călătorii spaţiale” este documentarul prin care Discovery rememorează cele mai importante momente ale explorării spaţiului

FOTO via Getty Images

Pentru a sărbători reuşitele omului în înţelegerea şi explorarea spaţiului cosmic, Discovery Channel difuzează, între 8 şi 14 octombrie, o săptămână întreagă de emisiuni şi documentare care ne pot ajuta să înţelegem mai bine de unde venim, încotro ne îndreptăm şi care e locul nostru în Univers.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai anticipate documentare ale acestei săptămâni este „NASA - 60 de ani de călătorii spaţiale”, în regia lui Rory Kennedy – câştigătoare a unui premiu Emmy şi nominalizată la Oscar, nepoată a fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, John F. Kenndy.

Rory Kennedy a vorbit în esclusivitate naţională pentru ziarul Adevărul despre ce înseamnă NASA pentru omenire şi cât de importante au fost misiunile derulate de-a lungul timpului.

Filmul va avea premiera în România duminică, 14 octombrie, de la ora 22:00, când lumea va putea redescoperi cele mai importante programe şi realizări ale agenţiei spaţiale americane în cei 60 de ani de activitate.

„NASA a făcut posibil ca noi să înţelegem mai multe despre temele fundamentale care preocupă întreaga omenire: de unde am venit, dacă suntem singuri în Univers, şi încotro ne îndreptăm. De aceea, aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea sa mi s-a părut un moment prielnic pentru a ne aminti de unde am pornit şi care a fost rolul NASA în definirea vieţii noastre actuale”, a declarat Rory Kennedy.

„Pe lângă aniversare, cred că subiectul a fost fascinant pentru mine şi datorită implicării unchiului meu, John F. Kenndy, în misiunea trimiterii primului om pe Lună. Discursul său pe această temă, susţinut la Universitatea Rice din Statele Unite în 1962, este unul dintre cele mai bune ale sale. Susţinerea şi angajamentul pe care el şi le-a asumat public în acel moment pentru concretizarea cu succes a acestei misiuni, sunt incredibile – vorbim de o perioadă în care nu aveam resursele spaţiale necesare, iar ideea de a ajunge pe lună în 10 ani era cel puţin ciudată. Miza era uriaşă şi am reuşit cu ajutorul NASA; unchiul meu avea viziunea şi leadership-ul, dar agenţia avea tehnologia care a transformat în realitate nu doar visul aselenizării, dar şi întoarcerea în siguranţă”, a adăugat aceasta.

”Eu am crescut în perioada post-aselenizare, în acea uimire şi încântare de după. Generaţiile noi nu au acces la sentimentele colective ale acelei perioade, dar ce îmi doresc, prin acest documentar, este să trezesc curiozitatea şi interesul tinerilor pentru a se implica în explorarea spaţiului cosmic şi în proiectele derulate de NASA”, completează Kennedy.

TRAILER NASA - 60 de ani de călătorii spaţiale 

TRAILER Discovery Channel - Săptămâna spaţiului cosmic
 

citeste totul despre: