Metoda desprinsă din filme prin care NASA va încerca să devieze un asteroid de pe orbita sa

Metoda desprinsă din filme prin care NASA va încerca să devieze un asteroid de pe orbita sa

FOTO via NASA

NASA va încerca, în premieră, să devieze un asteroid de pe orbita sa în 2022, cu ajutorul misiunii Double Asteroid Redirection Test (DART), potrivit agenţiei Xinhua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asteroidul, numit Didymoon, este de aproximativ 150 de metri înălţime şi aparţine sistemului Didymos. Acesta este cel mai accesibil asteroid de mărimea sa de pe Pământ. 

Misiunea DART va fi prima încercare a NASA de a demonstra ceea ce este cunoscut drept impact kinetic, care va lovi asteroidul pentru a-şi schimba orbita în vederea apărării împotriva unui viitor potenţial impact al asteroidului, potrivit unui comunicat al lui Lindley Johnson, ofiţer NASA pentru apărarea planetei. 

NASA a afirmat că misiunea DART va realiza impactul kinetic prin prăbuşirea în mod deliberat a sa pe suprafaţa asteroidului la o viteză de aproximativ 6 km/secundă.

Se precizează că această coliziune va schimba viteza satelitului natural Didymoon, care orbitează asteroidul principal din acest sistem cu o fracţiune de 1%, suficient pentru a putea fi evaluată folosind telescoapele de pe Pământ. 

Misiunea va fi lansată în perioada decembrie 2020 şi mai 2021. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: