John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

John Cornelius Houbolt a murit la 95 de ani FOTO archive.org

John C. Houbolt a murit la vârsta de 95 de ani. Contribuţiile acestui inginer la programul spaţial american au fost vitale pentru aterizarea cu succes pe Lună din 1969, relatează Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Houbolt a murit marţi, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine, din cauza unor complicaţii ale bolii Parkinson, după cum a declarat ginerele său Tucker Withington.

În timpul cursei spaţiale dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică, inginerul Houbolt a fost cel care şi-a adus o contribuţie importantă pentru ieşirea din atmosfera terestră a echipajului Apollo.

Eforturile sale de la începutul anilor 1960 sunt legate în mare măsură de convingerea şefilor NASA pentru a dezvolta un modul capabil de transportul echipajul uman până la orbita Lunii.

Houbolt susţinea că o asemenea măsură nu doar că este mai puţin costisitoare, însă este şi una mai sigură faţă de construcţia unei rachete uriaşe, capabilă de a transporta echipajul până la satelitul natural.

Născut în Altoona, Iowa, în anul 1919, Houbolt şi-a obţinut diploma în inginerie civilă din partea Universităţii Illinois. În 1957, acesta primeşte titlul de doctor în Ştiinţele Tehnice. Cariera şi-o începe la Comitetul Naţional Consultativ pentru Aeronautică, în anul 1942. Lucrează apoi pentru NASA până la pensionare, în 1985.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: