Un plan care poate salva omenirea vine de la omul care a definit comerţul online

Un plan care poate salva omenirea vine de la omul care a definit comerţul online

Jeff Bezos, fondator Amazon şi Blue Origin. FOTO Forbes

Jeff Bezos e cunoscut ca unul dintre pionierii comerţului online, dar acum se vrea şi salvator al planetei. Sau cel puţin încearcă.

Jeff Bezos a fondat în septembrie 2000 compania Blue Origin, care acum concurează cu SpaceX a lui Elon Musk pentru turism spaţial şi explorări spaţiale. Mai mult, Bezos crede că oamenii nu ar trebui să se concentreze pe Marte în primă fază, cum propune Musk, ci să mute industria de pe Pământ în spaţiu, după cum a declarat la Code Conference, recent.

Omenirea ar trebui să construiască fabrici gigant şi panouri solare în spaţiu, astfel încât industriile grele să se mute de pe Terra. Planeta poate fi salvată prin oprirea încălzirii globale şi prevenirea consumării resurselor, în condiţiile în care ideea lui Bezos e pusă în practică, scrie Playtech. El consideră că oamenii au nevoie de energie sustenabilă, iar cea provenită de la vânt şi soare nu va fi suficientă, dar fabricile în spaţiu - construite în următorii 100 de ani - pot face treaba asta, apelând chiar la fuziune nucleară.

Dacă planul acesta ar fi pus în aplicare, Pământul devine o zonă rezidenţială, ca o periferie cu case şi iarbă verde, care va găzdui doar industrii uşoare, nepoluante şi care nu sunt periculoase în caz de accident. De cealaltă parte, Musk şi SpaceX plănuiesc să trimită oameni pe Marte, iar în 2018 o capsulă. Până în 2028 ar vrea să trimită o staţie spaţială pe orbita planetei cu şase astronauţi la bord.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: