Geniul din Vâlcea, Ionuţ Budişteanu, alături de Malala Yousafzai, fiica lui Obama şi Justin Bieber în topul celor mai influenţi tineri din lume în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Budişteanu e în acelaşi top cu Justin Bieber, Malala şi Kendal Jenner
Ionuţ Budişteanu e în acelaşi top cu Justin Bieber, Malala şi Kendal Jenner

Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea care a uimit lumea cu invenţiile sale a fost nominalizat în cadrul topului celor mai influenţi adolescenţi din 2013, publicat de revista "Time", alături de Justin Bieber şi Lorde.

Budişteanu, acum în vârstă de 19 ani, a reuşit să creeze un sistem pentru maşini autonome care i-a asigurat premiul cel mare la Intel International Science and Engineering Fair, în valoare de 75.000 de dolari. Prototipul arată cum tehnologia ar putea să se extindă către mase, costând doar 4.000 de dolari pentru a fi construit.

Nu vrea să plece în America

Ionuţ a participat la peste 130 de concursuri naţionale şi 18 concursuri internaţionale din 11 ţări. După cum spune chiar el, a intrat în circuitul internaţional în clasa a 5-a.

"În clasa a 5-a am fost prima dată la Olimpiada Judeţeană de informatică. Am fost trimis de către fosta mea profesoară de informatică Mlisan Elena şi dânsa a încercat să îmi dea o şansă să particip. M-am calificat la Olimpiada Naţională de informatică şi după aceea am început să progresez. Tot într-a 5-a am mai participat şi la un concurs de software în care făceam programe pentru Windows", a declarat Budişteanu într-un interviu pentru "Adevărul".

Încă înainte de a da examenul de Bacalaureat, Ionuţ a decis să studieze în România, la Universitatea Bucureşti. "Nu mă interesează să lucrez la o companie. De exemplu, am fost invitat la Tesla Motors şi pe mine mă interesează mai mult să studiez. Şi de la Google am primit o invitaţie să mă duc să le explic ideea, dar sunt foarte ocupat", a declarat Budişteanu.

Ionuţ Budişteanu, tânărul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea care a câştigat marele premiu în cadrul competiţiei Intel ISEF de anul acesta, a declarat, pentru ”Adevărul”, că decizia de a nu se angaja la gigantul Google a fost ”cea mai bună decizie” pe care a luat-o vreodată.

El consideră că studiul în străinătate este un moft, iar acum studiază la Facultatea de Matematică şi Infortmatică din Bucureşti şi locuieşte la cămin.

Topul tinerilor influenţi

Lorde

Artista de 17 ani din Noua Zeelandă a ajunbs în topurile muzicale anul acesta cu melodia "Royals".

Lydia Ko

Golferiţa de 16 ani a reuşit să câştige mai multe turnee PGA anul acesta şi a reuşit să-i convingă pe oficiali să o lase să concureze la profesionişti.

Nick D'Aloiso

Aplicaţia lui, Summly, a fost cumpărată de Yahoo pentru 30 de milioane de dolari. Nick a făcut-o la doar 17 ani.

Missy Franklin

La doar 18 ani a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada din 2012 şi a devenit una dintre cele mai tinere înotătoare care a reuşit să câştige un titlu olimpic.

Kendall şi Kylie Jenner

Vedete de tinere, cele două surori participă în show-ul "Keeping Up with the Kardashians".

Dante de Blasio

Fiul primarului din New York, Bill de Blasio. Este un fenomen fashion în oraşul american, cu frizura sa Afro. Preşedintele Obama a declarat chiar că Dante are aceeaşi frizură pe care o avea şi el în 1978.

Malala Yousafzai

În 2012, a fost împuşcată în cap de talibani în Pakistan. A scăpat şi a devenit o activistă pentru drepturile omului. A fost favorită la Premiul Nobel.

Alţi nominalizaţi

Kiernan Shipka

Malia Obama

Maya van Wagenen

Justin Bieber

Beth Reekles

Chloe Grace Moretz

Hailee Steinfeld

Lista completă poate fi găsită accesând acest link.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite